Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

19

syyskuu

2022

Ulkoilua ja pullan leivontaa

Syyskuussa olemme ehtineet ulkoilla aktiivisesti ja herkutella tuoreella pullalla.
Hoivakoti Sigrid Siuntio Vie Vanhus Ulos kampanja

Vie Vanhus Ulos kampanjan tiimoilta olemme ulkoilleet aktivisesti. Ulkoilut ovat ympäri vuoden mieluisia tapahtumia asukkaille ja he nostavatkin ne esille asukaskokouksissa. Kuuntelemme kuitenkin asukkaiden toiveita itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. 

Iäkkään omannäköinen, hyvä arki koostuu monesta yksilöllisestä osasta. Tärkeässä asemassa ovat hoitohenkilökunnan taidot, muunkin kun perustarpeiden tyydyttämisen osalta. Saamme kaikki iloa tavallisten rutiinien lisäksi muiden ihmisten seurasta ja mielekkäästä tekemisestä. Tyytyväisyys elämään syntyy perustarpeiden ja arjen sujuvuudesta, mutta vaatii turvallisuutta, yhteenkuuluvuutta, arvonantoa, rakkautta ja mahdollisuutta toteuttaa itseään.

Asukkaiden mukaan unelmien hoivakotiin kuuluu kodinomainen tunnelma, värit ja oma huone tuttuine esineineen. Ilmapiiri on iloinen, lempeä ja ymmärtäväinen sekä hoitajilla olisi aikaa vaihtaa kuulumisia. Ruoka olisi maukasta kotiruokaa ja saunaan pääsisi halutessaan. Kodissa saisi elää kuten on tottunut, saisi ulkoilla ja liikkua. Välillä laitettaisiin hiukset ja kynnet sekä saisi ottaa pari tanssiaskelta. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio rollaattorin kyydissä
Hoivakoti Sigrid Siuntio sylissä
Hoivakoti Sigrid Siuntio kävelyllä

Ulkoilun ohessa olemme ehtineet myös leipoa asukkaiden toiveiden mukaisesti. Tällä kertaa päädyimme tekemään dallaspullia.

Hoivakoti Sigrid Siuntio pullan leivontaa
Hoivakoti Sigrid Siuntio kädet taikinassa

 

DALLASPULLAN OHJE
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1kananmuna
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

VOITELUUN
kananmunaa

VANILJARAHKATÄYTE
150 g voita
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa vanilja
1 dl vaniljakreemijauhetta

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte: vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Vatkaa joukkoon rahka ja vaniljakreemijauhe.
Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille vaniljarahkatäytettä. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperille tai pullavuokiin uunipellille. Kohota liinan alla.

Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Dallaspullien ohje

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio Tanjan avuilla
5.12.2022

Joulua kohti

Hoivakotia on alettu valmistella jouluiseksi ja joulunajan ohjelma alkaa varmistua.