Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

21

helmikuu

2022

Validaatio

Hoivakodin henkilöstö kouluttautui validaatioon. Haluammekin kertoa mitä koulutus meille opetti.
Hoivakoti Sigrid Siuntio validaatio

Loppuvuodesta 2021 Hoivakoti Sigridin lähes koko henkilöstö koulutettiin validaatioon. Validaatiossa on kyse asenteesta. Menetelmän avulla ymmärrämme ihmisen kokemusmaailmaa ja käyttäytymistä paremmin. Validaation avulla osoitamme toista kohtaan arvostusta säilyttäen ja vahvistaen  itsetuntoa. Menetelmän avulla ahdistus vähenee ja hyvänolon tunne kasvaa. 

Validaation kehitti amerikkalainen sosiaaliterapeutti Naomi Feil. Hän oli työssään huomannut ettei perinteiset menetelmät muistisairaiden parissa auttaneet. Validaatiomenetelmän avulla

  • kokema ahdistus vähenee
  • sosiaalisuus lisääntyy
  • tunteiden ilmaisu helpottuu
  • kielteinen käytös vähenee
  • oireyhtymän eteneminen hidastuu

Hoitajina kohtaamme validaation avulla ihmisen todellisuuden ja sisäisen elämysmaailman. Emme väittele esimerkiksi  asukkaan kokemuksesta lukittuna olemisesta vieraassa paikassa kaivaten kotiinsa vaan myötäelämme keskustellen ja tunteita myötäillen toisen kaipuuta kotiin ja muistoja kodista. 

Menetelmän hyödyntämisessä meitä hoitajia auttaa asukkaan menneisyyden tunteminen. Historiaan tutustumisessa läheisillä on keskeinen rooli mm elämänkaarilomakkeen täyttämisellä. 

Lähihoitajamme Iina kiteyttää koulutuksen sisällön ja validaation tavaksi kohdata toinen ihminen. Validaatiossa korostuu ihmisen yksilöllisyys ja tunnetarpeisiin vastaaminen. Validaatio on ihmisenä olemista, ei vanhanan tapana toimia auktoriteettina. Tiiminvetäjämme Heli tiivistää validaation tunteiden kohtaamiseksi. 

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus
27.11.2023

Omahoitajuus

​​​​​​​​​​Omahoitaja on henkilö, jolla on paras kokonaiskuva ja tietämys asiakkaasta. Parhaimmillaan omahoitaja tunteet asukkaansa eletyn elämän laajasti ja osaa hyödyntää tietoa asukkaan arjessa asukkaan kunnon laskiessakin.
Hoivakoti Sigrid Siuntio isä
12.11.2023

Isänpäivä

Ihanaa isänpäivää kaikille isit, isoisät ja muut isähahmot! Meillä Sigridissä on isänpäivä aloitettu herkullisella aamiaisella ja isien muistamisella – isänpäivän kunniaksi päiväkahvilla on tarjolla kakkua ja konjakkia.