Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

21

helmikuu

2022

Validaatio

Hoivakodin henkilöstö kouluttautui validaatioon. Haluammekin kertoa mitä koulutus meille opetti.
Hoivakoti Sigrid Siuntio validaatio

Loppuvuodesta 2021 Hoivakoti Sigridin lähes koko henkilöstö koulutettiin validaatioon. Validaatiossa on kyse asenteesta. Menetelmän avulla ymmärrämme ihmisen kokemusmaailmaa ja käyttäytymistä paremmin. Validaation avulla osoitamme toista kohtaan arvostusta säilyttäen ja vahvistaen  itsetuntoa. Menetelmän avulla ahdistus vähenee ja hyvänolon tunne kasvaa. 

Validaation kehitti amerikkalainen sosiaaliterapeutti Naomi Feil. Hän oli työssään huomannut ettei perinteiset menetelmät muistisairaiden parissa auttaneet. Validaatiomenetelmän avulla

  • kokema ahdistus vähenee
  • sosiaalisuus lisääntyy
  • tunteiden ilmaisu helpottuu
  • kielteinen käytös vähenee
  • oireyhtymän eteneminen hidastuu

Hoitajina kohtaamme validaation avulla ihmisen todellisuuden ja sisäisen elämysmaailman. Emme väittele esimerkiksi  asukkaan kokemuksesta lukittuna olemisesta vieraassa paikassa kaivaten kotiinsa vaan myötäelämme keskustellen ja tunteita myötäillen toisen kaipuuta kotiin ja muistoja kodista. 

Menetelmän hyödyntämisessä meitä hoitajia auttaa asukkaan menneisyyden tunteminen. Historiaan tutustumisessa läheisillä on keskeinen rooli mm elämänkaarilomakkeen täyttämisellä. 

Lähihoitajamme Iina kiteyttää koulutuksen sisällön ja validaation tavaksi kohdata toinen ihminen. Validaatiossa korostuu ihmisen yksilöllisyys ja tunnetarpeisiin vastaaminen. Validaatio on ihmisenä olemista, ei vanhanan tapana toimia auktoriteettina. Tiiminvetäjämme Heli tiivistää validaation tunteiden kohtaamiseksi. 

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
27.3.2023

Äänestys

Asukkailla oli mahdollisuus äänestää ennakkoon vaaleissa perjantaina 24.3.
Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 2
20.3.2023

Hyvä ruoka - parempi mieli

Meillä Sigridissä panostetaan asukkaiden ravitsemukseen tarjoamalla monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin, koska ruokavalion hyvä laatu kokonaisuudessaan on tärkeä ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta. Kysymme asukkailtamme säännöllisesti asukaskokouksissa mikä on heidän lempiruokansa – suosikkeja ovat tutut kotiruuat.

Hoivakoti Sigrid Siuntio koirakamu
6.3.2023

Lemmikit

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli viime viikolla viihdyttämässä mm ihanat Köpö ja Leo-koira. Molemmat ovat hyvin ihmisläheisiä koiria, jotka rakastavat huomiota ja rapsutuksia sekä makupaloja.
Hoivakoti Sigrid Siuntio pakkaspäivän musiikkia
27.2.2023

Pakkaspäivien iloja

Viime viikon pakkaspäivinä oli mukavaa ohjelmaa lämpimissä sisätiloissa.