Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

8

huhtikuu

2021

Viikkosunnitelman tekoa

Esperi hoivakoti Sigrdisissä yhdessä asukkaiden kanssa suunniteltiin viikolle virikkeitä.
viikkosuunnitelma

Sunnuntaina päiväkahvin aikaan yhdessä asukkaiden kanssa suunniteltiin tulevaa viikkoa. Asukkaiden mielipiteet on meille tärkeät joten yhteisen suunnitelman teko on ollu hauskaa ja kaikkien mielipiteet on huomioitu.

Usein asukkaiden toiveet eivät ole juuri ihmeellisempiä kuin yhdessä olo, laulaminen, elokuvan katselu tai viikonloppu sauna.

viikko

Asukkaat halusivat maanantaina pitää käsityöpiirin. Uusia suunnitelmia tulikin vastaan kun meille hoivakoti Sigridiin vihdoin saapui Motomed kuntoituslaite. Harjoituslaite on tarkoitettu asukkaiden kuntoutukseen, jalkojen ja käsien liikkuvuuden parantamiseen, sekä vahvistamaan lihaksia. Motomed laitteessa on erilaisia vastus mahdollisuuksia, sekä moottoriavusteisen liikkeen sekä poljintehostimen avulla voit harjoitella rasittumatta liikaa. Tällä pystyt siis harjoittelemaan vain moottoriavusteisesti, omalla voimalla tai vastusta vastaan joten jokaiselle löytyy varmasti tapa harjoitella tämän laitteen kanssa. Motomedissa pystyt käyttämään pelkkiä jalkoja, käsiä tai molempia yhtä aikaa.

moto

Maanantaina siis osa piti käsityöpiiriä ja osa tutustui uuteen kuntoutuslaitteeseemme. Asukkamme lähtivät epäröimättä kokeilemaan ja tuli myös positiivia yllätyksiä siitä miten hauskaa tämä olikaan. 

Yksi asukkaistamme hurautti heti kaksi kilometriä hymyssä suin eikä olisi halunnut edes lopettaa. Motomed tulee meillä varmasti olemaan kovassa käytössä tulevaisuudessa. Ainakin niin hyvän vastaanoton se meillä sai.

Tiistain laulettiin yhteislauluja. Laulut aloitimme suvi virrellä.
Suvi virren jälkeen asukkaat saivat taas kertoa omia laulutoiveitaan ja pyritiin siihen, että jokainen toivottu laulu tulisi laulettua.

suvi

 Loppuviikolle on vielä luvassa vaikka mitä kivaa tekemistä, saunomista ja herkuttelua.
Katsotaan joskos perjantaina herkkutteluillan lisäksi tulisi hyvä suomalainen elokuva televisiosta niin saisimme leffateatterin samalla pystyyn.

Aurinkoista viikkoa! :)

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
27.3.2023

Äänestys

Asukkailla oli mahdollisuus äänestää ennakkoon vaaleissa perjantaina 24.3.
Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 2
20.3.2023

Hyvä ruoka - parempi mieli

Meillä Sigridissä panostetaan asukkaiden ravitsemukseen tarjoamalla monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin, koska ruokavalion hyvä laatu kokonaisuudessaan on tärkeä ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta. Kysymme asukkailtamme säännöllisesti asukaskokouksissa mikä on heidän lempiruokansa – suosikkeja ovat tutut kotiruuat.

Hoivakoti Sigrid Siuntio koirakamu
6.3.2023

Lemmikit

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli viime viikolla viihdyttämässä mm ihanat Köpö ja Leo-koira. Molemmat ovat hyvin ihmisläheisiä koiria, jotka rakastavat huomiota ja rapsutuksia sekä makupaloja.
Hoivakoti Sigrid Siuntio pakkaspäivän musiikkia
27.2.2023

Pakkaspäivien iloja

Viime viikon pakkaspäivinä oli mukavaa ohjelmaa lämpimissä sisätiloissa.