Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Suvanto, Ylivieska

23

joulukuu

2020

Me k√§ymme joulun viettohon ūüéĄ

Olemme hiljentyneet hoivakoti Suvannossa joulun viettohon taas kuusin kynttil√∂in. ūüéĄ

Vallitsevan tilanteen vuoksi läheiset eivät voi vierailla hoivakoti Suvannossa sisätiloissa, mutta vierailijoita on kuitenkin ikkunoiden takana riittänyt.
Joulutervehdyksiä on välitetty myös perinteisen kirjepostin ja puheluiden kautta, sekä videopuheluin.

Joulupukin vierailu on poissuljettu tänä vuonna, mutta paketit ovat löytäneet perille ja jaetaan asukkaille jouluaattona. Myös hoitajat ovat saaneet runsaasti muistamisia asukkaiden omaisilta. -Kiitos niistä!
Joulun aikaan ruokailemme perinteisesti jouluherkkuja, kuuntelemme ja laulamme yhdessä joululauluja, sekä vietämme aikaa yhdessä pienin porukoin.


Hoivakodin asukkaat, hoitajat, sek√§ muu henkil√∂kunta toivottavat oikein l√§mmint√§ ja rauhallista joulua, sek√§ parempaa uutta vuotta 2021 kaikille! ‚̧

***


Ilmassa leijuu juhlava aika.
Nurkissa raikaa laulujen taika.
Pöydät täytetään maittavin herkuin,
kaikkia muistetaan jouluisin terkuin.
Iloa, lämpöä, tuikkujen tunnelmaa,
tätä kaikkea joulu aikaan saa.

***

Suvannon joulu

     

Me käymme jouluviettoon

 

Me käymme joulun viettohon taas kuusin, kynttilöin. Puun vihreen oksat kiedomme me hopein, kultavöin. Vaan muistammeko lapsen sen, mi taivaisen toi kirkkauden?

Me käymme joulun viettohon niin maisin miettehin. Nuo rikkaan täyttää aatokset ja mielen köyhänkin; suun ruoka, juoma, meno muu. Laps hän ken nukkuu, unhoittuu.

Turhuuden turhuus kaikki on, niin turhaa touhu tää. Me kylmin käymme sydämin, laps sivuun vain jos jää. Me lahjat jaamme runsahat, laps - tyhjät kätes ihanat.

Oi ystävät, jos myöskin me kuin tietäjämme nuo veisimme kullan, mirhamin tuon rakkaan lapsen luo, niin meille joulu maallinen ois alku joulun taivaisen.

Arja Kangas

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Suvanto, Ylivieska