Esperi Ikäihmiset 4
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Suvantopuisto, Tampere

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti tutuksi

Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme keskiviikkona klo 14. Jos haluat tietää lisää iltapäivän ohjelmasta, soita 050 559 4660 tai lähetä sähköpostia johanna.saari@esperi.fi.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Suvantopuisto tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja turvallista asumista ikäihmisille Tampereen keskustassa. Tarjoamme myös lyhytaikaista hoivaa esimerkiksi omaishoitajan loman, sairaalasta kuntoutumisen tai kodin remontin ajaksi. Asumaan voi tulla palvelusetelillä tai itse maksaen. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi kesäkuussa 2018.

Turvallinen arki

Asukkaita tuetaan ja kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Mukava yhdessäolo ja monipuoliset toimintatuokiot luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita! Ulkoilumahdollisuudet kauniissa rantamaisemassa Ratinan suvannossa ovat mitä ihanteellisemmat. Laukontorin läheisyys tarjoaa mahdollisuudet torielämään osallistumiseen ja kaupungin tunnelmasta nauttimiseen.

Viihtyisä ympäristö

Kaikilla asukkailla on käytössään tilavat huoneett ja viihtyisä yhteistilat sekä piha-alue. Koti sijaitsee Tampereen keskustassa rauhallisella alueella, Ratinan suvannon vieressä. Läheltä löytyy luontoa ja Tammerkosken kauniit maisemat. Suvantopuisto toimii ihan Tampereen ydinkeskustan kulmalla. Näkymä Ratinan suvantoon ja Pyhäjärven ranta ovat vielä lähempänä, vain kivenheiton päässä. Suvantopuisto sijaitsee Näsilinnankadun päässä. Samassa rakennuksessa 1. kerroksessa sijaitsee Esperi Hoivakoti Suvantopiha.