Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti Sylvi on siirtynyt Laukaan kunnalle 15.11. alkaen. Lue lisää Laukaan kunnan asumispalveluista täältä.

Esperi Hoivakoti Sylvi tarjoaa turvallista ja kodikasta asumispalvelua ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja muistisairaille. Hoivakodissa on yhteensä 30 asukaspaikkaa, kahdessa 15-paikkaisessa ryhmäkodissa. Hoivakoti tarjoaa vakituisen tehostetun palveluasumisen ohella myös lyhytaikaista asumispalvelua. Sylvi sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella, Laukaan keskustan läheisyydessä.

Turvallinen arki

Henkilökunta on erikoistunut ikäihmisten ja muistisairaiden henkilöiden hoitoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Keskeistä hoitotyössä on kuntouttava työote ja asukkaan jäljellä olevien voimavarojen säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Hoitotyötä ohjaa yksilövastuisen hoitotyön malli, jota toteutetaan asukaslähtöisesti omahoitajatyöskentelyn kautta.

Yhteisöhoito on oleellinen osa Sylvin toimintaa, myös omaiset otetaan mukaan säännöllisiin yhteisökokouksiin aktiivisina päätöksentekijöinä yhdessä asukkaiden ja hoitohenkilökunnan kanssa. Yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta ovat tärkeä osa arkea. Toiminnalliset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät luovat mielekkään ja lämminhenkisen arjen.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/pesuhuone, yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Esteettömät yhteistilat on sisustettu kodinomaisuutta ja turvallisuutta sekä asukkaiden omatoimisuutta ajatellen. Omat huoneet pesutiloineen takaavat yksityisyyden ja rauhallisen levon, avarat yhteistilat tarjoavat seuraa sekä yhteisöllisyyttä. Jokaisella asukkaalla on käytössä turvaranneke.

Kodissa asustaa ihana kissa nimeltä Poju. Pojua usein silitellään ja leikitetään. Kissa on seurallinen ja asukkaat ovatkin mielissään eläinasukkaasta.

Lyhytaikainen hoiva ja päivätoiminta

Hoivakoti Sylviin voi tulla myös lyhytaikaiselle kriisijaksolle, toimintakyvyn arviointijaksolle tai esimerkiksi omaishoidon vapaan mahdollistavalle hoitojaksolle. Lyhytaikaiseen asumiseen Sylvissä on valmiiksi kalustettuna viihtyisiä ja tilavia asukashuoneita.

Sylvissä järjestetään asumispalvelun lisäksi päivätoimintaa sekä ns. parkkitoimintaa. Päivätoimintaan kuuluu harrastetoimintaa, lounas, päiväkahvit, ulkoilua sekä mahdollisuus saunomiseen. Parkkitoimintaa järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-17 välisenä aikana. Voit tuoda omaisesi valvottuun, lyhytaikaiseen hoivaan esim. omien menojesi ajaksi. Henkilö voi halutessaan osallistua Sylvin toimintaan esimerkiksi virike- tai ulkoilutoimintaan.