Esperi Hoivakoti Sylvianna, Kangasala

Kuulumisia
24.3.2020

TIEDOTE OMAISILLE!

Tiedote omaisille 18.3.2020

Yhteydenpito läheisenne kanssa
Haluamme turvata sekä läheisesi että heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi meillä ei toistaiseksi voi vierailla.
Haluamme auttaa sinua pitämään yhteyttä läheiseesi muulla tavoin.
1. Mikäli läheiselläsi ei ole omaa puhelinta, voit keskustella hänen kanssaan soittamalla yksikköömme numeroon … (numero yksikön omaispuheluita varten)
2. Voit olla läheiseesi yhteydessä myös kuvapuhelun avulla. Ilmoita halukkuudestasi kuvapuheluun ensin puhelimitse yllä olevaan numeroon, niin sovimme yhteisen ajan keskustelulle läheisesi kanssa.
Mikäli vierailu on läheisesi hyvinvoinnin takia tarpeellinen, kuten esimerkiksi viimeisten hetkien lähestyessä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä … (nimi ja yhteystiedot) vierailun sopimiseksi. Saapuessasi pyydämme sinua noudattamaan huolellisesti henkilöstömme antamaa ohjeistusta.
Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden.


Kiitos avustasi asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi!
4.6.2019

Elämänpuut

Olemme ottaneet nyt jokaiselle asiakkaallemme käyttöön Elämän puu –julisteen huoneisiin. Elämän puuhun kirjataan ikäihmiselle tärkeitä asioita, mieltymyksiä ja elämän vaiheita, jotta ne tulevat huomioiduksi ikäihmisen hoidossa. Puuta ei välttämättä tarvitse täyttää kerralla valmiiksi, vaan sitä voi täydentää ja muuttaa sitä tarpeen mukaan. Puun tiedot ja sisältö on kirjattu itse asukkaan kanssa tai tarvittaessa yhdessä asukkaiden hoitoon osallistuvien henkilöiden, ystävien ja omaisten kanssa.

Elämän puu -julisteeseen kootaan yhdessä vanhuksen ja hänen läheistensä kanssa tietoa merkittävistä elämäntapahtumista, tärkeistä asioista ja perhe- ja ystävyyssuhteista. Olennaista ovat ne pienet asiat, jotka ilahduttavat arkea, kuten lempiruoka ja mielimusiikki, sekä myös asiat, joista ei pidä tai joita pelkää. Tärkeintä kuitenkin ovat julisteeseen kirjatut haaveet, unelmat ja toiveet, mihin suuntaan huomista voi viedä. Tavoitteena on saada unelmat näkyviksi, sillä se lisää niiden toteutumisen mahdollisuutta. Asiakkaan kanssa yhdessä mahdollistajina voi olla omainen tai ystävä, hoitokodin henkilökunta tai muu taho.
Kiitos kaikille osallistuneille avusta tässä projektissa!
12.4.2019

Leipomispuuhia, opintovapaata ja tietenkin kevään odotusta

Asukkaamme saivat kuulla, että pitkäaikainen tiimarimme Anu Heinonen on loppukevään ajan opintovapaalla viedäkseen AMK opintonsa loppuun. He päättivät järjestää Anulle kahvituksen ja piirakanleivonta alkoi. Tarjottavat maistuivat kaikille hyvin. Anu palaa jälleen heinäkuulla pariimme siihen asti tehokasta opintojen aikaa hänelle!
14.3.2019

Laskiaista yhdessä

Sylviannassa vietettiin laskiaista yhdessä omaisten kanssa yhteisellä iltapäivähetkellä helmikuussa.
Asukaat valmistautuivat leipomalla herkullisia laskiaispullia ja tekemällä pieniä sisustusjuttuja kodin kaunistukseksi. Tupa oli jälleen täynnä kevättä odottavia asukkaita, omaisia ja hoitajia.
Kiitos aktiivisesta osallistumisestanne!
7.2.2019

30 vuotishääpäivä

Pitkäaikaiset asukkaamme Helena ja Pentti Hiidenheimo viettivät 22.1.2019 yhteistä 30 vuotista hääpäivää.
15.1.2019

Vapaita paikkoja kodissamme !

Haluaisitko asua ryhmäkodissa omassa viihtyisässä huoneessa ja samalla saada apua päivittäisissä toiminnoissasi? Tai kaipaatko seuraa, turvaa ja aktiviteettejä keskitalven päiviin?
Meillä olisi muutama huone vapaana joko lyhytaikaiseen tai pitkäaikaiseen asumiseen, enemmän tai vähemmän hoitoa tarvitsevalle. Räätälöidään sinulle sopiva ratkaisu!
28.12.2018

Kotoisaa ja juhlavaakin joulua

Olemme jälleen viettäneet ihanan Joulun, monen ikääntyneen kohokohdan vuodesta yhdessä. Lämmin Kiitos kaikille mukana olleille, omaisille, yhteistyökumppaneille, vapaaehtoisille työntekijöille ja esiintyville taiteilijoille. Näistä kotoisista ja juhlavistakin tunnelmista on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin.
11.12.2018

Joulun ajan ohjelmaa

Hoitokotimme joulunaikaan kuuluu paljon perinteisiä ohjelmia, jotka toistuvat meillä vuosittain.
Nämä ovat myös kaikille omaisille ja läheisille avoimia tilaisuuksia. Olette siis tervetulleita viettämään yhteistä aikaa ja jouluista tunnelmaa Ruususaliin 5. krs joulukuussa. Halutessanne voitte varata jouluista Ruususalia käyttöönne juuri teille myös pyhien aikana esim. jos tarvitsette enemmän tilaa joulun viettoon. Mukavaa joulun odotusta kaikille!
30.11.2018

Kaikenkarvaiset ystävämme

Pikonlinnan asukkaat yllättyivät aikalailla, kun eräänä aamuna saimme vieraaksemme alpakoita vierailulle. Nämä alpakat olivat tottuneet silittelyyn ja paijaukseen kuten luottoystävämme Nemo-koira, joka ilahduttaa meitä viikoittain.
Eläimet tuovat ikääntyneiden arkeen tutkitusti ainakin mielenvireyttä ja fyysistä läheisyyttä sekä antavat mahdollisuuden erilaiseen vuorovaikutukseen. Uskomme myös, että näillä mukavilla vierailuilla on oma positiivinen vaikutuksensa vanhuksen elämänlaatuun ja onnellisuuteen.
Katso lisää