Esperi Hoivakoti Sylvianna Pikonlinna, Kangasala

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

4

kesäkuu

2019

Elämänpuut

Olemme ottaneet nyt jokaiselle asiakkaallemme käyttöön Elämän puu –julisteen huoneisiin. Elämän puuhun kirjataan ikäihmiselle tärkeitä asioita, mieltymyksiä ja elämän vaiheita, jotta ne tulevat huomioiduksi ikäihmisen hoidossa. Puuta ei välttämättä tarvitse täyttää kerralla valmiiksi, vaan sitä voi täydentää ja muuttaa sitä tarpeen mukaan. Puun tiedot ja sisältö on kirjattu itse asukkaan kanssa tai tarvittaessa yhdessä asukkaiden hoitoon osallistuvien henkilöiden, ystävien ja omaisten kanssa.

Elämän puu -julisteeseen kootaan yhdessä vanhuksen ja hänen läheistensä kanssa tietoa merkittävistä elämäntapahtumista, tärkeistä asioista ja perhe- ja ystävyyssuhteista. Olennaista ovat ne pienet asiat, jotka ilahduttavat arkea, kuten lempiruoka ja mielimusiikki, sekä myös asiat, joista ei pidä tai joita pelkää. Tärkeintä kuitenkin ovat julisteeseen kirjatut haaveet, unelmat ja toiveet, mihin suuntaan huomista voi viedä. Tavoitteena on saada unelmat näkyviksi, sillä se lisää niiden toteutumisen mahdollisuutta. Asiakkaan kanssa yhdessä mahdollistajina voi olla omainen tai ystävä, hoitokodin henkilökunta tai muu taho.
Kiitos kaikille osallistuneille avusta tässä projektissa!
Elämän puu

12

huhtikuu

2019

Leipomispuuhia, opintovapaata ja tietenkin kevään odotusta

Asukkaamme saivat kuulla, että pitkäaikainen tiimarimme Anu Heinonen on loppukevään ajan opintovapaalla viedäkseen AMK opintonsa loppuun. He päättivät järjestää Anulle kahvituksen ja piirakanleivonta alkoi. Tarjottavat maistuivat kaikille hyvin. Anu palaa jälleen heinäkuulla pariimme siihen asti tehokasta opintojen aikaa hänelle!
Hedelmäpiirakan tekoa tiimarille
Karjanpiirakkatalkoot
Maukasta

14

maaliskuu

2019

Laskiaista yhdessä

Sylviannassa vietettiin laskiaista yhdessä omaisten kanssa yhteisellä iltapäivähetkellä helmikuussa.
Asukaat valmistautuivat leipomalla herkullisia laskiaispullia ja tekemällä pieniä sisustusjuttuja kodin kaunistukseksi. Tupa oli jälleen täynnä kevättä odottavia asukkaita, omaisia ja hoitajia.
Kiitos aktiivisesta osallistumisestanne!
Laskiaispullien leivontaa
Sisustusjuttuja