Hoivakoti Syysviiru Esperi Lohja
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Syysviiru, Lohja

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Syysviiru tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille ja muistisairaille Lohjan Sammatissa. Kodissa on yhteensä 31 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella Syysviiru tarjoaa yksilöllisesti räätälöityjä asumis- ja kuntoutuspalveluita lyhytaikaiseen hoivan tarpeeseen, esimerkiksi tuoden omaishoitajalle levon hetken arkeen. Hoivakoti on aloittanut toimintansa v. 2011, osaksi Esperi-konsernia Syysviiru liittyi tammikuussa 2017.

Turvallinen arki

Asukkaille luodaan mielekäs arki, johon kuuluu yhdessäoloa sekä monipuolista toimintaa. Päiviä värittävät luovat hetket taiteen, luonnon tai kulttuurin parissa. Käsin tekeminen, luovuus ja muotoilu ovat mielelle hyväksi. Viikko-ohjelman sisältö vaihtelee päivittäin ja koostuu ohjatuista virike-, keskustelu- toiminta- ja liikuntaryhmistä. Ohjelmaan voi sisältyä myös kulttuuritapahtumia, retkiä tai esityksiä.

Toiminnan pääpaino on läsnäolossa ja kuuntelussa. Jokainen ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen. Terveydenhuollon ammattihenkilöstö vastaa laadukkaasta hoitotyöstä ympärivuorokautisesti. 

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, jossa on wc- ja suihkutilat. Asukkaat voivat sisustaa huoneensa omilla tärkeillä ja tutuilla tavaroillaan. Valoisissa huoneissa on isot ikkunat, joista aukeaa näkymä ympäröivään maalaismaisemaan. Kodin yhteistiloissa harrastetaan, vietetään juhlia ja seurustellaan. Tilava ja elämyksellinen saunaosasto tarjoaa vuorostaan mahdollisuuden mielen ja kehon virkistäytymiseen. Hoivakotia ympäröi viihtyisä piha-alue, missä ulkoillaan ympäri vuoden.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.