Esperi Ikäihmiset kahvittelu
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Tainan Tupa, Rovaniemi

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti tutuksi

Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme keskiviikkona klo 14. Jos haluat tietää lisää iltapäivän ohjelmasta, soita 040 170 1250 tai lähetä sähköpostia sanna.paakki@esperi.fi.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Tainan Tupa tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja turvallista asumista ikääntyneille Rovaniemellä. Kodissa on yhteensä 19 asukaspaikkaa.

Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi kesäkuussa 2018.

Turvallinen arki

Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki ja heitä kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Päivät ovat kiireettömiä ja turvallisin päivärutiinein varustettuja. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Arkea piristää erilaiset juhlat, tapahtumat ja kodin ulkopuoliset vierailijat. Läheiset ovat aina tervetulleita!

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma huone ja wc-/kylpyhuone. Oman huoneen voi sisustaa haluamallaan tavalla omilla tutuilla tavaroilla. Asukkaiden yhteisessä käytössä on myös päiväsali "tupa", jossa ruokaillaan yhdessä. Päiväsalin yhteydessä on viihtyisä tv-nurkkaus. Lisäksi käytössä on "mummola", joka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla kodikkaaksi tilaksi, jossa asukkaat voivat oleskella ja muistella menneitä tai vaikka seurustella omaistensa kanssa. Hoivakoti sijaitsee Rovaniemen kaupungin Muurolan kylässä (sairaala-alueen päärakennuksen 5. kerroksessa).