Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

8

marraskuu

2019

Kuurankukkaan peittyy maa

Marraskuun alkupäivät ovat olleet kylmiä, mutta ilma on ollut helppo hengittää. Kuurankukat puissa ovat selkeän pakkassään ilmiö. Olemmekin Teppolassa ulkoilleet ahkerasti ja päässeet ihastelemaan kaunista luontoa ympärillämme. Pimenevien iltapäivien iloksi olemme virittäneet ulkovaloja valaisemaan sisäpihaamme. Lumeen piirtyneet jäljet paljastivat jänisten liikkuvan pihapiirissämme.
Kuva jäniksen jäljistä

Pyhäinpäivää vietimme Teppolassa perinteisesti. Hiljennyimme muistelemaan edesmenneitä asukkaitamme ja läheisiämme. Sytytimme kynttilän ja veisasimme yhdessä virren " Kiitos sulle Jumalani".

Tiistain musiikkituokiossa lauloimme yhdessä tuttuja lapsuuden lauluja; mm. Tuu tuu tupakkarulla ja Maa on niin kaunis. Vanhojen ja perinteisten lastenlaulujen kuuntelu ja laulaminen piristää arkeamme sekä saa muistot elämään.

lauluja lapsuudesta

Torstain lukupiirissä keskityimme lukemaan Suomen suosituimpia lasten satuja: Lehmä, joka tahtoi lentää ja Parkkimetsässä. Tämä satu saikin suuren mielenkiinnon heräämään asukkaidemme keskuudessa ja keskustelua aikaan.

Perjantaina Tähtelän päiväkodin eskarit esittivät tulevan Isänpäivän kunniaksi isillemme tervehdys laulun ja piristivät arkeamme suloisella esityksellään.

1

marraskuu

2019

Entisaikojen taikaa- Minne tuuli kuljettaa

Musiikki vaikuttaa meihin ihmisiin syvästi. Se tuo mieliimme muistoja ja asioita, jotka voimme jakaa toistemme kanssa. Nuoruuden tutuilla sävelillä ja lauluilla on ihmiselle erityinen merkitys elämässä. Kiitos Anttilan perheelle ihanista sävelistä ja entisaikojen tutuista lauluista, jotka jaoitte meidän kanssamme tiistaina 29.10.2019
Entisaikojen taikaa

Kirjaston kulttuurilähettiläät vierailevat Teppolassa säännöllisesti kuukausittain. He lukevat, keskustelevat ja muistelevat asukkaidemme kanssa heidän lapsuutensa ja nuoruutensa elämää. Muistojen jakaminen tutustuttaa asukkaitamme muiden ihmisten elämäntarinoihin ja lisää yhteisöllisyyttä. Se auttaa myös jäsentämään omaa elämää.

Oulunsalon seurakunnan Diakoniatyöntekijä Maija Sivula pitää kerran kuukaudessa asukkaillemme muistihartauden.  Hartaus pidetään keskiviikkoisin yläkerran käytävän tiloissa. Seurakunnan toimesta hartauksia järjestetään säännöllisesti kolme kertaa kuukaudessa torstai- iltapäivisin.

Olemme viikon aikana ulkoilleet talvisessa säässä. Hemmotelleet toisiamme hieronnan ja kauneuden hoidon keinoin. Torstaina katsoimme yhdessä kotimaisen elokuvan nauttien hyvästä tunnelmasta.

 

 

 

 

25

lokakuu

2019

Lämmin lokakuu, kylmä helmikuu.

Vanha kansa on pitänyt lokakuun säätä vähän kurjana, kuten kuun nimestä se voidaan päätellä. Ankeasta säästä huolimatta Teppolan viikko on sujunut tasaisen rauhallisissa merkeissä. Onneksi saimme nauttia hetken myös pienestä lumipeitteestä.
Lehtiä

Viikolla 43 Teppolassa on mm. jumpattu, pidetty asukkaille hemmotteluhetkiä ja pelattu bingoa. Kurjasta säästä huolimatta on pyritty myös ulkoilemaan. Pitkäaikaiset ystävämme Anttilat kävivät tiistaina laulattamassa asukkaitamme. Iloa ja lämmintä tunnelmaa riitti vanhojen iskelmien ja kansanlaulujen merkeissä.