Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

15

tammikuu

2020

Jokainen syntymäpäivä on juhlan arvoinen

"Elämä piirtää taidetta kasvoihin ja tukkaan.
Niin vanhaa ei olekaan ettei se puhkeaisi kukkaan. "
Syntymäpäivä

Rauni täyttää tänään 91 vuotta. Oulunsalon seurakunnan diakonissa Maija Sivula kävi tervehtimässä syntymäpäiväsankaria. Hän toi sankarille kukkia ja he lauloivat yhdessä virren.

Seurakunnan työntekijä käy ikäihmisen luona syntymäpäivätervehdyksellä 85- ja 90 -vuotta täytettyään, 90 vuoden jälkeen joka vuosi. Kodissamme asukkaiden syntymäpäivää juhlitaan yhdessä kakkukahvilla, johon omaisetkin toivotaan mukaan. Sankari saa laulullisen syntymäpäivätoivotuksen ja halauksen hoitajilta. Jokainen syntymäpäivä on juhlan arvoinen.

10

tammikuu

2020

Yksikönjohtajan terveiset

Kuuraikkuna

Aloitin hoivakoti Teppola uutena johtajana vuoden 2020 alkaessa.

Toivon, että voimme yhdessä ammattitaitoisen ja osaavan henkilökunnan ja omaisten kanssa mahdollistaa sen että, kodissa asuvalla vanhuksella on hyvä ja turvallinen elämän ehtoo. Pidetään toisistamme huolta.

Olet tervetullut tutustumaan talon toimintaan.

Päivi Pulkkinen, yksikön johtaja

 

 

3

tammikuu

2020

Sydänkuun aikaan

Tammikuuta luonnehditaan sydänkuuksi. Koska se on keskellä talvea.
Kaamos väistyy ja mennään kohti kevättä. Aurinko näyttäytyy jo horisontin yläpuolella.
Tammikuussa ihmisten katseet kääntyvät kohti tulevaa vuotta ja sen tapahtumia.

Uudenvuodenaattoa juhlistettiin Teppolassa levollisen yhdessäolon ja seurustelun merkeissä. Katselimme avarien ikkunoidemme kautta ilotulitteiden värikästä räiskettä taivaalla ja kuuntelimme joululauluja.

Uudenvuodenpäivänä me keskustelimme uudenvuoden lupauksista ja suunnitelmista viriketuokion aikana. Vanhat taiat ja uskomukset myös puhuttivat asukkaitamme. Sillä vuodenvaihteen on perinteisesti sanottu olevan ajankohta, jolloin on mahdollista raottaa kohtalon esirippua ja tutkia enteitä.
Eino Leino

Torstain viriketuokiossa luimme yhdessä Einon Leinon runoja rakkaudesta ja keskustelimme rakkauden merkityksestä elämässä. Yksi asukkaistamme innostui lausumaan Leinon runon Minä rakastin metsää ja maailmaa sydäntä lämmittävästi.

Perjantaina pidimme yhteisökokouksen, jossa käsittelimme ajankohtaisia aiheita ja asukkaidemme esiin nostamia toiveita virikesuunnitteluun. Toiveina nyt nousivat esiin makkaranpaisto ja leipominen.

Perjantain viriketuokiossa luimme Suomen lasten Hölmöläissatuja;  Akat leipomassa ja Puuronkeitto. Sadut ovat mieluisia ja tarjoavat asukkaillemme muistoja menneisyydestä sekä tuovat mieleen koettuja elämyksiä omasta elämästä.