Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

20

maaliskuu

2020

Elämää ja kuolemaa

Ensin me synnymme ja sitten me kuolemme. Siinä välissä elämä.
mansikkakakku
suruliputus
Suruliputus
Perjantaina 20.3. yö ja päivä ovat kaikkialla maapallolla osapuilleen yhtä pitkät. Valon määrä kasvaa maaliskuun taittuessa loppupuolelle. Kotimme arkeen on mahtunut tälle keväiselle viikolle niin iloa kuin suruakin. Juhlimme keskiviikkona maaliskuussa syntyneiden asukkaiden syntymäpäiviä kakkukahvilla.
Kodistamme nukkui pois yksi yhteisömme asukaista. Läheiset saivat olla läsnä ja hyvästellä rakkaansa. Saattelimme hänet matkaan laulamalla Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, hänt ihana enkeli kotihin vie.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Siiri omahoitaja Riitan kanssa
29.5.2020

Hetki omahoitajan kanssa

Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan. Omahoitajan tehtävä on opetella tuntemaan, kuka on ihminen sairauden takana. Mitkä ovat vanhuksen tavat ja tottumukset. Mikä on hänen elämäntarinansa.
Muistelua..
22.5.2020

Elämä koostuu muistoista.

Muistelu on kaikenikäisten ihmisten elämään kuuluva asia. Kaikki me muistelemme. Lapsuuden kuumat kesät, opiskelukaverit, viimeaikaiset tapahtumat.
Muistojen jakaminen voimaannuttaa. On hyvä tutustua kotimme asukkaiden elämäntarinoihin, mieltymyksiin ja ajatuksiin. Näin me ymmärrämme paremmin toisiamme.
Sinun kädet on kylmät
20.5.2020

Omaisten mietteitä

Pyysimme omaisia kertomaan mietteitä ja ajatuksia tästä koronaeristyksestä ja siitä, ettei ole päässyt tapaamaan läheistään.
Teppolan sisäpihalla tapaaminen on mahdollista ennalta sovittuna aikana. Hoitaja ohjeistaa tarkemmin tapaamisesta. Vierailulle ei voi luonnollisestikaan tulla sairaana tai jos lähipiirissä on flunssaa tai muuta kulkutautia.
Leila ja Rauni
18.5.2020

Aurinkoa ja iloa

Aurinko ja kevään eteneminen on mahdollistanut iloisia jälleennäkemisiä hoivakodin sisäpihalla.
"Tuo on minun lapsi" toteaa Rauni hymyssä suin Leilan tullessa portista sisäpihalle.
töyhtötiainen
15.5.2020

Luontoretkellä

Tiistaina vietettiin J.V. Snelmannin ja maailman muuttolintujen päivää. Lähdimme luontoretkelle katsellen kuvia linnuista ja kuunnellen eri lintujen laulua. Hilkan mielestä lintujen soidinmenot oli hauskaa katseltavaa: ”Luontokappaleet etsivät paria niin kuin me ihmisetkin. Ne rakastelevat siinä, niin kuin äiti ja isä.” Ja iloinen nauru siihen päälle.