Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

27

maaliskuu

2020

Kirje omaisille / läheisille /ystäville

Poikkeusoloista huolimatta Teppolassa arki jatkuu lähes entiseen tapaan. On laulettu, naurettu ja itketty. On ollut ihana keväinen viikko ulkoilla päivittäin. Kotimme arki on paljon muutakin kuin keskustelua vallitsevasta koronasta. Kiitos kysymästä, meillä on siis kaikki hyvin.
Kansanlauluja

Ymmärrämme teidän omaisten ikävän, kun ette nyt pysty tapaamaan läheistänne. Meidän tehtävä on pitää teidän läheisestänne ja meidän asukkaistamme erityisen hyvä huoli. Ja siinä asiassa teemme parhaamme.

Kyselimme asukkaiden mielipiteitä siitä, miten meillä nyt menee.

Hilda: " Kun rauhaa ja rakkautta riittää, niin asiat on hyvin."

Lauri: "Pojat soittaa, naapurit soittaa. Se on tärkiää. Ei mitään, pysytään hengissä. Hoitajat on hyviä."

Eila
Eila: "Täällä on hyvä olla. Pojat soittelevat. Hoitajat on mukavia."
Osa asukkaista kyselee, että milloin tämä poikkeustila oikein loppuu. Siihen emme osaa vastata, kuten ette tekään. Noudatamme valtiovallan ja organisaation ohjeistuksia. Noudattakaa tekin niitä.
Yhteydenpito teihin omaisiin mahdollistuu tällä hetkellä ainoastaan puhelimitse tai skype -kontaktin kautta. Perinteiset postikortit voisivat myös ilahduttaa asukkaitamme.

Perumme yhteiset juhlat ja omaisten illat ainakin syksyyn saakka. Talonväen kesken huomioimme vuoden kiertokulkuun liittyvät juhlat ja asukkaiden syntymäpäivät sovitun käytännön mukaisesti juomalla täytekakkukahvit joka kuukausi.

Kiitämme teitä tsemppiviesteistä, ne lämmittävät mieltämme. Pidetään yhteyttä ja ylläpidetään toivoa! <3

Siiri lukee Kalevaa
Hilkka: " Nämä pajunlampaat tässä ilahduttaa. Sielukin virkistyy, kun tulee valoa. "
Hilkka: " Nämä pajunlampaat tässä ilahduttaa. Sielukin virkistyy, kun tulee valoa. "
Kyllä kelpaa ulkoilla näillä keleillä.
Kyllä kelpaa ulkoilla näillä keleillä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Siiri omahoitaja Riitan kanssa
29.5.2020

Hetki omahoitajan kanssa

Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan. Omahoitajan tehtävä on opetella tuntemaan, kuka on ihminen sairauden takana. Mitkä ovat vanhuksen tavat ja tottumukset. Mikä on hänen elämäntarinansa.
Muistelua..
22.5.2020

Elämä koostuu muistoista.

Muistelu on kaikenikäisten ihmisten elämään kuuluva asia. Kaikki me muistelemme. Lapsuuden kuumat kesät, opiskelukaverit, viimeaikaiset tapahtumat.
Muistojen jakaminen voimaannuttaa. On hyvä tutustua kotimme asukkaiden elämäntarinoihin, mieltymyksiin ja ajatuksiin. Näin me ymmärrämme paremmin toisiamme.
Sinun kädet on kylmät
20.5.2020

Omaisten mietteitä

Pyysimme omaisia kertomaan mietteitä ja ajatuksia tästä koronaeristyksestä ja siitä, ettei ole päässyt tapaamaan läheistään.
Teppolan sisäpihalla tapaaminen on mahdollista ennalta sovittuna aikana. Hoitaja ohjeistaa tarkemmin tapaamisesta. Vierailulle ei voi luonnollisestikaan tulla sairaana tai jos lähipiirissä on flunssaa tai muuta kulkutautia.
Leila ja Rauni
18.5.2020

Aurinkoa ja iloa

Aurinko ja kevään eteneminen on mahdollistanut iloisia jälleennäkemisiä hoivakodin sisäpihalla.
"Tuo on minun lapsi" toteaa Rauni hymyssä suin Leilan tullessa portista sisäpihalle.
töyhtötiainen
15.5.2020

Luontoretkellä

Tiistaina vietettiin J.V. Snelmannin ja maailman muuttolintujen päivää. Lähdimme luontoretkelle katsellen kuvia linnuista ja kuunnellen eri lintujen laulua. Hilkan mielestä lintujen soidinmenot oli hauskaa katseltavaa: ”Luontokappaleet etsivät paria niin kuin me ihmisetkin. Ne rakastelevat siinä, niin kuin äiti ja isä.” Ja iloinen nauru siihen päälle.