Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

3

huhtikuu

2020

Pääsiäiseen valmistautumista

Teppolassa on alettu valmistautumaan pääsiäiseen. Multasormet on kylväneet rairuohot. Kevät tekee tuloaan.
Rairuohot kasvamaan
Rairuohot kasvamassa harmoonin päällä
Rairuohot kasvamassa harmoonin päällä.

Pieniä suuria ilonhetkiä

Eino skypettää pojan kanssa
Olemme pitäneet yhteyttä asukkaiden läheisiin puhelimen välityksellä. Ellei asukas ole itse pystynyt soittamaan tai puhumaan puhelimessa, omahoitaja on pyrkinyt kertomaan kuulumiset hänen puolestaan.
Tässä Eino skypettää pojalleen. Voi miten onnelinen hymy hänen huulilleen nousi kuulleessaan pojan äänen ja nähdessään hänen kuvansa. Niitä pieniä suuria ilonhetkiä <3

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Teppola, Oulu

Siiri omahoitaja Riitan kanssa
29.5.2020

Hetki omahoitajan kanssa

Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan. Omahoitajan tehtävä on opetella tuntemaan, kuka on ihminen sairauden takana. Mitkä ovat vanhuksen tavat ja tottumukset. Mikä on hänen elämäntarinansa.
Muistelua..
22.5.2020

Elämä koostuu muistoista.

Muistelu on kaikenikäisten ihmisten elämään kuuluva asia. Kaikki me muistelemme. Lapsuuden kuumat kesät, opiskelukaverit, viimeaikaiset tapahtumat.
Muistojen jakaminen voimaannuttaa. On hyvä tutustua kotimme asukkaiden elämäntarinoihin, mieltymyksiin ja ajatuksiin. Näin me ymmärrämme paremmin toisiamme.
Sinun kädet on kylmät
20.5.2020

Omaisten mietteitä

Pyysimme omaisia kertomaan mietteitä ja ajatuksia tästä koronaeristyksestä ja siitä, ettei ole päässyt tapaamaan läheistään.
Teppolan sisäpihalla tapaaminen on mahdollista ennalta sovittuna aikana. Hoitaja ohjeistaa tarkemmin tapaamisesta. Vierailulle ei voi luonnollisestikaan tulla sairaana tai jos lähipiirissä on flunssaa tai muuta kulkutautia.
Leila ja Rauni
18.5.2020

Aurinkoa ja iloa

Aurinko ja kevään eteneminen on mahdollistanut iloisia jälleennäkemisiä hoivakodin sisäpihalla.
"Tuo on minun lapsi" toteaa Rauni hymyssä suin Leilan tullessa portista sisäpihalle.
töyhtötiainen
15.5.2020

Luontoretkellä

Tiistaina vietettiin J.V. Snelmannin ja maailman muuttolintujen päivää. Lähdimme luontoretkelle katsellen kuvia linnuista ja kuunnellen eri lintujen laulua. Hilkan mielestä lintujen soidinmenot oli hauskaa katseltavaa: ”Luontokappaleet etsivät paria niin kuin me ihmisetkin. Ne rakastelevat siinä, niin kuin äiti ja isä.” Ja iloinen nauru siihen päälle.