Esperi Hoivakoti Tiilipuisto, Salo

Kuulumisia
juhannus
22.6.2020

Juhannuksen taikaa

Juhannusta vietettiin Tiilipuistossa hyvin perinteisissä merkeissä. Lippu liehui salossa, saunavihdan tuoksu kutsui saunomaan, kesän kukat olivat kauneimmillaan ja vatsat täyttyivät herkuista. Erään asukkaan sanoin: "Vaikka en muuten tietäisi että on juhannus niin tästä ihanasta mansikkakakusta sen tiedän".
kukat
10.5.2020

Hyvää Äitienpäivää kaikki maailman äidit!

Valloillaan olevat säädökset ja rajoitukset ovat aiheuttaneet erinäisiä tunteita, yksi vahvimmista on kuitenkin selvästi kaipuu omaisia kohtaan. Kaipuu on varmasti molemminpuolista, niin omaisten kuin asukkaidenkin osalta. Tiilipuistossa myös vietimme äitienpäivää, tällä kertaa ulkoilun merkeissä, oikeanlaisesta suojauksesta huolehtien. Omaiset pääsivät pitkästä aikaa näkemään läheisiään, halauksia kuitenkin vielä välteltiin ja välimatkaa pidettiin vaikka kasvoilla maskit olikin. Tunnelma oli käsinkosketeltavan kaunis, ilon kyyneliltä ei vältytty, niin kovasti oli jo läheisiä kaivattu.
linnunpönttöjä
2.5.2020

Miesten kevätpuuhat

Kevät tuo tullessaan paljon erilaista puuhaa. Naiset innostuvat istutuspuuhista mutta miestenkin sormet syyhyävät päästä tekemään jotain jossa näkyy oma kädenjälki. Mikäs siis sen mukavampaa kuin nikkarointihommat. Tiilipuiston miehet pääsivätkin rakentamaan linnunpönttöjä. Nyt sitten jännittämään että koska saadaan ensimmäiset höyhenasukkaat.
Vappupallot ikkunassa
30.4.2020

Vapputunnelmia Tiilipuistossa

Vappu on saapunut myös meille Tiilipuistoon. Mikäpä sen parempi tapa juhlistaa vappua kuin ripustaa ilmapallot ja serpentiinit kaikkien iloksi seiniä ja ikkunoita koristamaan. Jotta makunystyröitä ei unohdeta leivotaan maukkaat munkit ja tehdään herkulliset simat.
jumppahetki
29.4.2020

Pidetään yllä keväistä mieltä

Maailmalla olevasta tilanteesta huolimatta kevät tulee ja virkistää mieliä. Kevääseen kuuluu erilaisia puuhia, kuten istutukset. Joihinkin saattaa myös iskeä kuntoilukärpänen. Tiilipuistossa haluamme tukea asukkaita oli kyseessä sitten kuntoilukärpänen tai vaikka viherpeukalon puraisu.
Kevättä ihailemassa
5.4.2020

Kevätmieltä ja kasvatuspuuhia!

Tiilipuistossa ollaan oltu Pääsiäis -tunnelmissa. Pupuja ja kanoja ilmestyy eri paikkoihin ja laitettiinpa raeruohotkin kasvamaan yhteisvoimin! Nyt on ihanat ulkoiluilmat ja kaikkialla näkyy kevään merkkejä.
Ulkoilua grillaten
28.3.2020

Grillikausi avattu!

Oli aurinkoinen, mutta viileä perjantai-iltapäivä. Tiilipuistossa vietettiin mukavaa aikaa yhdessä: ensin pelattiin bingoa, sitten grillattiin makkaroita. Halutessaan sai nauttia kevätpäivästä ulkona, mutta moni jäi mieluummin sisälle. :)
Taideteoksia
23.3.2020

Kevättä kera vesivärien!

Ulkona paistava aurinko herättelee luovuutta Tiilipuiston asukkaissa. Mieli on valoisa ja värien iloa on ihana maalata paperille. Moni asukas innostui maalaamaan vesivärein keväisiä asioita - syntyi kukkia, puita, aurinkoja ja kotitalo puutarhoineen.
Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!
Herkuttelua syntymäpäivän kunniaksi
19.3.2020

Juhlitaan vanhenemista!

Elämän ihana taika,
on eteenpäin vievä aika.
Sillä jokainen kaunis muisto,
on sydämessä kuin kukkiva puisto.
Onnea päivänsankarille!
9.3.2020

Koulutusten täyteinen viikko

Viikolla 10 oli Tiilipuiston henkilökunnan vuoro kouluttautua eteviksi ensiavun ja saattohoidon osaajiksi. Ensiapukurssilla kävi kuhina ja puhina kun elvytysnuket saivat uutta elämää itseensä. Saattohoitokoulutus oli hieman rauhallisimmissa merkeissä. Viikosta jäi mieleen monia ajatuksia. Elämä on jatkuvaa oppimista!
Katso lisää