Esperi Hoivakoti Tilkantähti, Helsinki

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

21

kesäkuu

2018

Juhannus 2018

Tilkantähden asukkaan aloittavat Juhannuksen vieton.
Hoitokoti Tilkantähti

Olet huurteinen ruusu, et pääse minua napapiirisi sisäpuolelle. Varjelet kauneuttasi, pelkäät sen turmeltumista, lemmen kuumuutta. Huurre voi muuttua umpijääksi, jääkiteet voivat särkeä ruusun. Ohut huurre tekee ruususta kauniin, mutta vielä kauniimpi olet ilman sitä. Anna minun olla sinulle lämpimän Juhannuksen sulattava tuuli.

5

kesäkuu

2018

Tilkassa nautittiin kesäisestä musiikkiesityksestä

Tilkantähdessä saatiin nauttia ihanasta musiikista kesäisenä maanantai-iltapäivänä 4.6.2018. Upea naiskaksikko Ghislaine Dionne ja Mirva Helske esittivät lyhytkonsertin nimeltään ”Kevään kukat”. Tilkan yhdeksänteen kerrokseen kerääntyi runsain joukoin asukkaita ja henkilökuntaa kaikista Tilkan Hoivakodeista.
Esperi ikäihmiset_piano_esite

Kanadanranskalainen sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti Mirva Helske esittivät ranskalaisen Gabriel Faurén ja tunnetun suomalaisen Oskar Merikannon lauluja. Molemmat esiintyjät ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa ja Helske myös Viron musiikkiakatemiassa. He konsertoivat niin yhdessä kuin erikseenkin. Heidän esittämänsä kappaleet kertoivat rakkaudesta ja kesästä.

Tilkantähdessä pidetty konsertti oli duon toinen yhteinen hoivakodissa pidetty konsertti ja luvassa on toivottavasti vielä paljon lisää. ”Nautimme tunnelmasta ja esiintymisestä ja aiomme jatkossakin käydä viihdyttämässä ikäihmisiä. Seuraavaksi suuntaammekin tästä jo Munkkiniemen Saga-palvelutaloon”, kertoo Mirva Helske.

Kesäinen lyhytkonsertti Esperi Tilkantähti 4.6.2018
Asukkaat kokoontuivat innokkaina kuuntelemaan kaunista musiikkiesitystä.

Esiintyjät soittivat asukkaille tuttuja lauluja. Asukkaat olivat silmin nähden ilahtuneita konsertista ja antoivat raikuvat aplodit jokaisen kappaleen jälkeen. Ensimmäisen laulun jälkeen eräs asukas totesi: ”Onpa mahtava lauluääni!”. Konsertin päätyttyä toinen asukas kiitteli esiintyjiä mitä ihanimmasta kesäpäivän musiikkikonsertista.

Konsertin mahdollistivat Siuntion lauluakatemia ja Suomen Kulttuurirahasto. Lämmin kiitos esiintyjille, toivottavasti nähdään myös tulevaisuudessa!

Kesäinen lyhytkonsertti Esperi Tilkantähti esiintyjät 4.6.2018
Pianisti Mirva Helske ja sopraano Ghislaine Dionne

 Katso täältä Ghislaine Dionnen Facebook-sivut.

1

kesäkuu

2018

Terassilla

Hienojen säiden vuoksi, olemme istuneet usein terassilla. Nautittu auringosta sekä naurusta.
Hoivakoti Tilkatähti ulkoilee