Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Tuulikannel tarjoaa tehostettua palveluasumista ikääntyneille Kauhajoella. Vakituisen asumispalvelun lisäksi palveluihin kuuluu lyhytaikainen asuminen esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajalle tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Asuinpaikkoja on kaikkiaan 26 asukkaalle.

Esteetön, yksikerroksinen uudisrakennus on suunniteltu palvelemaan erityisesti muistisairaita ikäihmisiä, mutta se soveltuu myös muille ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille.

Lämminhenkinen arki

Hoivakodissa eletään toiminnallista arkea ja arjen katkaisee niin pienet kuin isotkin juhlahetket. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki ja heitä kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Hoivakodissa asuu myös kissa, josta on mukavaa seuraa asukkaille. Asukkaan läheiset ja ystävät ovat joka päivä erityisen tervetulleita!

Turvallinen koti

Jokaisella asukkaalla on käytössään omat tilavat huoneet ja yhteistilat. Oman huoneen voi halutessaan sisustaa omilla huonekaluilla ja tärkeillä tavaroilla. Viihtyisyyteen on panostettu. Saunatilat ovat avarat ja turvalliset, ja saunapäivät ovatkin asukkaille mieluisia. Hoivakodin omassa keittiössä valmistetaan päivittäiset herkulliset ateriat ja kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen ruokailemaan viidesti päivässä.

Tilat sijoittuvat kehän muotoon, jolloin liikkuminen sisätiloissa on muistisairaan henkilön kannalta helppoa, sujuvaa ja turvallista. Ulkoilu on aina mahdollista kauniilla sisäpihalla tai aidatulla, laajalla terassilla. Hoivakoti Tuulikannel sijaitsee Kauhajoen keskustan tuntumassa rauhallisella alueella.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Tutustu palveluseteliin tästä.