Hoivakoti Untuva Helsinki Esperi sohvat
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Untuva, Helsinki

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Untuva tarjoaa korkeatasoista asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ympäristössä merellisessä Lauttasaaressa. Hoivakoti Untuva on tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka on tarkoitettu sekä fyysisesti että psyykkisesti toimintarajoitteisille ikääntyneille. Untuvassa on 26 kodinomaista asukaspaikkaa. Hoivakoti Untuva on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.

Lämminhenkinen arki

Kuntouttava hoito on hoivakoti Untuvan kaikkien työntekijöiden toteuttamaa toimintakykyä ylläpitävää ja parantavaa toimintaa. Osallistava toiminta ja työskentelytavat perustuvat asukkaan omatoimisuuden tukemiseen. Työssä pyritään kiirettömyyteen ja asukkaat huomioidaan yksilöinä.

Päivittäisistä toiminnoista asukkaat suoriutuvat itsenäisesti tai hoitajan avustamana niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Fyysistä ja henkistä hyvinvointia pidetään yllä monimuotoisella harrastus- ja kuntoutustoiminnalla. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka ensisijaisesti vastaa asukkaan henkilökohtaisista asioista. Tämä takaa hoidon jatkuvuuden ja luo mahdollisuuden luottamukselliseen ja läheiseen vuorovaikutussuhteeseen.

Viihtyisä ympäristö

Merenranta on lyhyen kävelymatkan päässä ja Lauttasaaren ulkoilumahdollisuudet avautuvat ulko-ovelta. Hoivakoti Untuvassa ja piha-alueella on esteetöntä liikkua asukkaiden turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Asukkaiden viihtyvyys on keskeinen osa kodinomaista asumista, joten jokainen voi sisustaa oman huoneensa tutuilla huonekaluilla ja esineillä. Huoneissa on omat pesutilat. Yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat ovat avarat ja valoisat, niiden kalusteet ja sisustus on suunniteltu turvallisiksi ja tukemaan asukkaiden omatoimisuutta. Lisäksi hoivakodissa on asukkaiden käytössä turvallinen ja esteetön sauna, jota hyödynnetään usein rentouttaviin tuokioihin. Runsaat värit ja viherkasvit tuovat yhteistiloihin kodikkuutta. Turvallisuutta asumiseen tuo asukkaille huoneiden hälytysjärjestelmä, jolla saa hetkessä yhteyden hoitajaan.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.