Hoivakoti Välskäri Esperi Säkylä
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Välskäri, Säkylä

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Välskärissä on 32 asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja muistisairaille. Hoivakoti Välskäri on avautunut Säkylään syyskuun alussa 2016. Vakituisen asumisen ohella hoivakoti tarjoaa myös lyhytaikaista asumispalvelua, esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Lisäksi palveluvalikoimamme kuuluu kevythoiva, jossa henkilökunta on paikalla päiväsaikaan. Kevythoiva on turvallista ja yhteisöllistä asumista, joka on tarkoitettu vain vähän arkiaskareissa tukea tarvitseville ikäihmisille.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Hoitotyötä ohjaa kuntouttava työote. Asukkaan voimavaroja ja toimintakykyä tuetaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Arjessa puuhastellaan yhdessä ja vietetään juhlia, jumpataan, lauletaan ja otetaan asukkaiden toiveet huomioon.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Kodissa on myös yksi kahden hengen huone. Yhteiskäytössä ovat avarat ruokailu- ja oleskelutilat, saunaosasto sekä turvallinen piha-alue. Hoivakoti sijaitsee viihtyisällä alueella, hyvien liikenneyhteyksien ja terveyskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Hoivakoti Välskärin kaunis ja rauhallinen ympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet asumiselle.