Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Villa Fredrika tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ikääntyville ja muistisairaille. Hyvinkäällä sijaitsevassa hoivakodissamme on asukaspaikkoja 25.

Villa Fredrikan henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Asukkaat kohdataan omina persooninaan tarpeidensa ja päivärytminsä mukaisesti ja toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa. Henkilöstöllä on osaamista muistisairaiden hoitotyössä, psykogeriatriassa, arvostavassa kohtaamisessa ja saattohoidossa.

Lämminhenkinen arki

Hoitotyössä toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella, hoitajien omia taitoja ja persoonaa hyödyntäen. Muistisairaan hoidon erityistarpeisiin vastataan ensisijaisesti lääkkeettömin hoitokeinoin. Arki Villa Fredrikassa on yhteisöllistä, virikkeellistä ja kodinomaista. Kodissamme nautitaan usein elävästä musiikista, osaamista löytyy omasta takaa henkilökuntamme keskuudesta. Pyrimme toteuttamaan arjessa asukkaiden toiveita. Omaiset ovat osa hoitoyhteisöä ja aina tervetulleita.

Ruokailuhetket ovat tärkeitä muistisairaille. Ruoka on monipuolista, terveellistä ja maukasta ruokaa. Ikääntyneen ja muistisairaan ravitsemuksen erityistarpeet huomioidaan.

Viihtyisä koti

Villa Fredrika sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella Vehkojan kaupunginosassa, Hyvinkään sairaalan läheisyydessä. Asukashuoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Kaikissa huoneissa on omat wc-tilat. Hoivakodissa on yhteiset ruokailu-, oleskelu- ja pesutilat sekä sauna. Valoisat ja nykyaikaiset tilat on sisustettu suurelta osin antiikkihuonekaluilla kodikkaiksi ja viihtyisiksi. Aidattu sisäpiha tarjoaa kesällä mahdollisuuden ulkoilemiseen, mutta yleensä ulkoilemme etupihalla tai käymme alueella kävelemässä. Ruokasalin suurista ikkunoista voi seurata vuodenajan vaihteluja ja eläimiä luonnossa sekä ohikulkevalla kävelytiellä liikkuvia lapsia ja koiranulkoiluttajia. Kauppa sijaitsee kävelymatkan päässä ja virkeämmät asukkaat voivat kesäaikaan ulkoilun yhteydessä piipahtaa siellä vaikkapa jäätelöostoksilla.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.