Hoivakoti Villa Lyhde Esperi Espoo
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Villa Lyhde, Espoo

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Espoon Viherlaaksossa Lippajärven rannalla sijaitseva Esperi Hoivakoti Villa Lyhteen toiminnan perustana ovat kuntoutus, liikunta, kulttuuri sekä taide. Villa ja Lyhde ovat 12-paikkaisia asumispalveluyksiköitä, jotka tarjoavat sekä pitkä- että lyhytaikaista hoitoa ja hoivaa muistisairaille. Villa Lyhteessä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla sekä asumispalveluiden että kuntoutuksen osaaminen.

Lämminhenkinen arki

Esperi Hoivakoti Villa Lyhde on tarkoitettu muistisairaille henkilöille. Arki on yhteisöllistä ja mieluisaa tekemistä riittää. Tieteen, taiteen, kulttuurin ja liikunnan avulla eli kokonaisvaltaisella kuntouttavalla työotteella tuetaan asukasta käyttämään ja säilyttämään voimavaransa. Etenevästä aivosairaudesta huolimatta asukas löytää innostavassa ilmapiirissä usein myös lisäkapasiteettia. Ulkoilu- ja erilaiset liikunta-aktiviteetit varmistavat asukkaiden liikuntakyvyn säilymisen. Arkeen kuuluu arjen askareiden lisäksi monipuolinen ja mielekäs kuntouttava toiminta.

Viihtyisä koti

Villa Lyhteessä jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone sekä valoisat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Oma huone takaa yksityisyyden ja rauhallisen levon, yhteiset tilat tarjoavat seuraa ja yhteisöllisyyttä. Hoivakodin sisustuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota kodikkuuteen, turvallisuuteen ja asukkaiden viihtyvyyteen. Monipuolinen värien käyttö luo kauniin ympäristön sekä pirteän tunnelman. Turvallisella piha-alueella vietetään aikaa yhdessä ja nautitaan kesäpäivistä esimerkiksi kahvihetkien parissa.

Fysioterapiapalvelut

Villa Fysio toimii Hoivakoti Villa Lyhteen yhteydessä. Se tarjoaa kuntoutuspalveluita pitkäaikais- ja intervalliasukkaille, sekä aktivoivaa päiväkuntoutusta kotona asuville muistisairaille. Esteettömät tilat, modernit kuntoutusvälineet ja ammattitaitoiset työntekijät mahdollistavat yksilöllisen sekä ryhmämuotoisen kuntoutuksen. Päivätoiminta lievittää yksinäisyyttä ja tuo omaiselle tukea sekä kuntouttaa asiakasta ja pitää yllä toimintakykyä. Fysioterapian merkittävimpiä tavoitteita muistisairaan henkilön kuntoutuksessa ovat liikkuvuuden- ja lihasvoiman ylläpitäminen ja kehittyminen, sekä tasapainon parantuminen. Villa Fysio tuottaa itsemaksaville asiakkaille yksilöfysioterapiapalveluita sekä omassa yksikössä että muissakin Esperin pääkaupunkiseudun yksiköissä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.