Hoivakoti Villa Maria Esperi Uusikaupunki
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Villa Maria, Uusikaupunki

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Villa Maria tarjoaa ikääntyneille asumispalveluja ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ympäristössä Uudessakaupungissa. Vakituisen asumisen lisäksi hoivakodissa on mahdollisuus lyhytaikaiseen asumiseen. Villa Mariassa on 22 asukaspaikkaa kahdessa kerroksessa. Hoivakoti on ollut toiminnassa vuodesta 2008 lähtien, osaksi Esperi- konsernia yritys liittyi samana vuonna.

Turvallinen arki

Villa Mariassa ikäihmisistä huolehditaan kodinomaisessa ympäristössä kunnioittaen heidän itsemääräämisoikeuttaan. On tärkeää, että ihminen saa elää loppuelämänsä ihmisarvoisesti kokien, että hänestä välitetään ja huolehditaan. Ohjenuorana  on kuntouttava ja osallistava työote, joka pyrkii säilyttämään olemassa olevan toimintakyvyn mahdollisimman pitkään. Yhteisiin hetkiin panostetaan ja annetaan päivään virikkeellistä sisältöä. Usein kuuluu käytäviltä ja asukashuoneista iloinen nauru tai tanssijalkaa kutkuttava musiikki!

Viihtyisä ympäristö

Rakennus on Uudenkaupungin vanha sairaala, jolla on pitkä historia. Rakennukseen on saneerattu vanhan sairaalan tunnelmaa rikkomatta viihtyisiä yksilöllisiä huoneita, kaikki vähän erikokoisia. Hoivakoti toimii kolmessa kerroksessa, joista kahteen on sijoitettu asukkaat, kaikki omiin huoneisiinsa ja alimmassa kerroksessa on pyykkihuoltotilat, asukassauna, henkilökunnan sosiaalitilat ja yhteiskeittiö sekä ruokasali. Alakerran ruokasaliin otetaan myös vastaan vierailevat esiintyjät ja järjestetään talon yhteisiä tilaisuuksia, esim. kesä- tai joulujuhlien merkeissä.              

Sijainti on Uudenkaupungin kaupunginlahden välittömässä läheisyydessä, johon koko pikkukaupungin vilkas elämä keskittyy. Lähellä on mukavia kävelyreittejä pitkin vanhojen makasiinien ja venesataman ympäröimää lahtea ja varsinkin kesällä on siellä paljon katsottavaa. Erilaiset tapahtumat elävöittävät ympäristöä ja niitä on mukava seurata myös näköalaikkunoista, joita on suora näköyhteys kaupungin torille ja rantakahviloihin.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.