Viherkasvit
Kuvagalleria

Esperi Hoivapalvelukeskus Hoivia, Hämeenlinna

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivapalvelukeskus Hoivia tarjoaa monipuolisia palveluja Hämeenlinnan seudun ikäihmisille. Palveluvalikoimaan kuuluu palveluasuminen, päivätoiminta ja kotipalvelut. Lisäksi hoivapalvelukeskuksessa toimii lounasravintola Ludvig, joka on avoinna kaikille. Osaksi Esperi-konsernia Hoivia Oy liittyi keväällä 2017.

Turvallinen koti

Hoivia tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille viidessä eri hoivakodissa Keinulassa, Virkkulassa, Ilonassa, Helmessä ja Onnissa. Palvelut räätälöidään vastaamaan asukkaan tarpeita ja niistä sovitaan yksilöllisesti hoito- ja palvelusuunnitelmassa. Toiminnan lähtökohtana on asukkaan omatoimisuuden tukeminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen.

Asukkailla on käytössään avarat huoneet ja viihtyisät yhteistilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta. Omat huoneet tarjoavat rauhaa ja lepoa, yhteistiloissa vietetään juhlia ja seurustellaan. Hoivakodin vehreällä piha-alueella ulkoillaan ympäri vuoden.

Kotipalvelut

Hoivian kotipalvelut tarjoavat kotisairaanhoitoa ja moninaista tukea kotona asumiseen. Asiakkaita autetaan esimerkiksi siivoamisessa, asioinneissa, ruokailussa, vaatehuollossa ja peseytymisessä. Lisäksi tarjotaan kattavaa kotisairaanhoitoa ja sairaanhoitajan vastaanottopalvelua. Kotiin annettavat palvelut alkavat aina maksuttomalla kartoituskäynnillä, jonka jälkeen laaditaan palvelusopimus. Palvelumme pohjautuu kiireettömyyteen ja asiakaslähtöisyyteen.

Päivätoiminta

Päiväkeskus Olokolo tarjoaa kuntouttavaa päivätoimintaa erilaisten ryhmien muodossa. Tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja samalla tuoda helpotusta omaishoitajien arkeen. Olokolon päivätoiminta vaihtelee viikoittain eri teemojen mukaan. Ryhmätoiminnassa käytetään kuntouttavia menetelmiä asiakkaiden sosiaalinen, psyykkinen ja fyysinen toimintakyky huomioiden. Menetelminä käytetään muun muassa muistia tukevia harjoituksia, kädentaitoja, sanataidetta, draamaharjoituksia ja musiikkia.

Lounasravintola Ludvig

Lounasravintola Ludvigissa valmistetaan ikäihmisten mieltymysten mukaista ruokaa huomioiden ravitsemussuositukset. Ruoan monipuolisuudella on suuri merkitys ikäihmisen hyvinvoinnille ja arjen askareissa jaksamiselle. Jokainen tarvittava erikoisruokavalio huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Juhlapyhät ja erilaiset teemat tuovat vaihtelua arkiruokaan.

Ludvig on auki seuraavasti: aamupala klo 8.30 - 10.00 ja lounas klo 11.00 -13.00