Esperi Hoivapalvelukeskus Hoivia, Hämeenlinna

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

18

helmikuu

2019

Mummojen hurahdus

Näytelmäkerho Ilopillerit esittivät näytöksen Mummojen hurahdus 18.2.
Teatteri
Isot ja pienet
Isot ja pienet sulassa sovussa

Näytelmäkerho Ilopillerit käyvät iloksemme vieraanamme säännöllisesti. Joulun aikaan saimme nauttia heidän esityksestään ja tänään oli Mummojen hurahdus-näytelmän ensi-ilta. Ludwig-saliin koottiin vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla kunnon näyttämö ja koko talon väki kokoontui seuraamaan hauskaa näytelmää. Sali meinasi käydä parhaimmillaan jopa hieman pieneksi, kun isot ja pienet istuivat sulassa sovussa. Olipa muutama läheinen, omainen ja ystäväkin saatu paikalle.

Yleisö
Ilopillerit veti salin aivan täyteen

7

helmikuu

2019

Helmikuun tapahtumia

Tammikuussa vietimme joulun jäljiltä hiljaiseloa ja nautimme talvesta. Lumimäärä ulkona on kasvanut ja hiljalleen alkaa päivisn aurinkokin pilkahdella. Helmikuu on lähtenyt Hoiviassa käyntiin vauhdikkaasti. Tässä muutamia kuukauden kohokohtia, joiden tietenkin kaikki asukkaat läheisineen ovat sydämellisesti tervetulleita.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla leivoimme pullaa lähihoitajaopiskelija Ninan johdolla. Käytävät täyttyivät houkuttelevasta pullan tuoksusta ja herkulliset voisilmäpullat sekä perinteiset raesokerilla kuorrutetut pullat katosivat nopeasti parempiin suihin. Muutama säästettiin kyllä iltakahvillekin.

Keskiviikkona oli taiteellinen päivä, sillä yhteistyössä Galleria Paperihuoneen kanssa avasimme tiloissamme taidenäyttelyn. Tästä laitamme vielä tarkempia lisätietoja myöhemmin.

 

Pulla
Maistuisiko?

 Muita helmikuun tapahtumia

12.2. klo 13.30 Lauluryhmä Lutuset Ludwig-salissa

14.2. klo 13 Keskustelupiiri Keinula 2. krs:ssa

15.2. klo 10.15 Vanhojen tanssit Ludwig-salissa

18.2. klo 14 Teatteri Ilopillerit: kevätesitys

21.2. klo 14 Hartaus Ludwig-salissa

28.2. klo 13 Trio Tahdikas Ludwig-salissa

 

13

joulukuu

2018

Hyvää Lucian päivää

Lucian päivää vietetään perinteisesti 13. joulukuuta. Alun perin kyseessä on katolinen juhlaperinne, mutta nykyisin se kuuluu nimenomaan ruotsalaiseen kulttuuriin. Perinteen oleellinen osa on valkoiseen pukeutunut Lucia-neito, joka pitää kädessää kynttilää ja kutreillaan kynttiläkruunua. Vyötäisille on sidottu punainen vyö. Lucian kerrotaan tuovan myös valoa pimeyteen.
Lucia-neidot

Perinteinen Lucia-kulkue ilahdutti tänään asukkaitamme ja henkilökuntaamme. Parisen kymmentä Kaurialan yläkoulun oppilasta muodostivat näyttävän kulkueen. Mukana oli myös pianisti, kitaristi ja laulaja, jotka säestivät kulkuetta kauniilla laulullaan.  

Lucia-neito
Lucia-neito näyttävän kulkueensa kanssa

Lukuisat, tuikkivat kynttilät loivat paljon kaivattua valoa vuoden pimeimpään aikaan. Vasta valittu Lucia-neito loisti kilpaa kynttilöiden kanssa.  

Päiväkotilapsia
Päiväkotilapset seuraamassa Lucia-neidon tervehdystä

Myös päiväkodin lapset saapuivat seuraamaan Lucia-kulkuetta ja olivat mukava tarkkaavaisina ja hiljaisina. Lucia-kulkue esiintyi Ludwig-salissa ja myöhemmin päivällä vielä ryhmäkotien puolella Tupalassa ja Valolassa. 

Lucia-kulkue
Lucia-kulkue Ludwig-salissa
Säestäjät
Kaunis laulu soi taustalla