Esperi Hoivapalvelukeskus Hoivia, Hämeenlinna

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

13

joulukuu

2018

Hyvää Lucian päivää

Lucian päivää vietetään perinteisesti 13. joulukuuta. Alun perin kyseessä on katolinen juhlaperinne, mutta nykyisin se kuuluu nimenomaan ruotsalaiseen kulttuuriin. Perinteen oleellinen osa on valkoiseen pukeutunut Lucia-neito, joka pitää kädessää kynttilää ja kutreillaan kynttiläkruunua. Vyötäisille on sidottu punainen vyö. Lucian kerrotaan tuovan myös valoa pimeyteen.
Lucia-neidot

Perinteinen Lucia-kulkue ilahdutti tänään asukkaitamme ja henkilökuntaamme. Parisen kymmentä Kaurialan yläkoulun oppilasta muodostivat näyttävän kulkueen. Mukana oli myös pianisti, kitaristi ja laulaja, jotka säestivät kulkuetta kauniilla laulullaan.  

Lucia-neito
Lucia-neito näyttävän kulkueensa kanssa

Lukuisat, tuikkivat kynttilät loivat paljon kaivattua valoa vuoden pimeimpään aikaan. Vasta valittu Lucia-neito loisti kilpaa kynttilöiden kanssa.  

Päiväkotilapsia
Päiväkotilapset seuraamassa Lucia-neidon tervehdystä

Myös päiväkodin lapset saapuivat seuraamaan Lucia-kulkuetta ja olivat mukava tarkkaavaisina ja hiljaisina. Lucia-kulkue esiintyi Ludwig-salissa ja myöhemmin päivällä vielä ryhmäkotien puolella Tupalassa ja Valolassa. 

Lucia-kulkue
Lucia-kulkue Ludwig-salissa
Säestäjät
Kaunis laulu soi taustalla

12

joulukuu

2018

Ilopillerit esiintyvät

Hämeen Setlementin harrastusryhmä Ilopillerit kävivät esittämässä ratkiriemukkaan näytelmän
Ilopillerit

Nauruhermoissa oli pitelemistä, kun Hämeen Setlementin harrastenäyttelijät kävivät viime viikolla esittämässä näytelmänsä suurella yleisölle. Itse asiassa kyseessä oli pikemminkin muotinäytös ja saimme nauttia toinen toistaan kekseliäämmisä muotiluomuksista. Estradilla nähtiin ainakin luolamies, teepussipaita, parittomista sukista tehty mekko, virkanaisen puku ja paljon muuta. 

Luolamies
Luolamies

 Näytös oli niin mukaansa tempaava, että yhtäkään tylsää hetkeä ei nähty, vaan yleisö oli mukana täysin rinnoin koko esiintymisen ajan. Yleisön suosikiksi voisi sanoa nousseen nuija kantanut luolamies, joka kannustettiin lavalle uudestaan vielä esityksen päätyttyä. Suosittelemme ehdottomasti varaamaan paikat seuraavaan näytökseen!

Kadonneet sukat
Kadonneet sukat

Tervetuloa Ilopillerit uudestaa helmikuussa! 

28

marraskuu

2018

Trio Tahdikkaan Syysunelmia

Trio Tahdikas

Kaikissa asukasraadeissamme asukkaamme toivoivat yksimielisesti yhteislaulua ja musiikkiesityksiä ohjelmaksi. Siksi olimmekin erityisen kiitollisia, kun Trio Tahdikas ehti kiireisen keikkailun lomassa piipahtamaan ilonamme Hoiviassa. Ohjelmana oli tällä kertaa Syysunelmia 2 ja saisimme nauttia lukuisista vanhoista tangoista ja muista ikivihreistä sävelistä.  

Sali täynnä
Kaikki innostuneet mahtuivat kuulemaan

Musiikkiesitys veti Ludwig-salin aivan täyteen kuulijoita, onneksi löytyi kuitenkin istumapaikat jokaiselle. Trio oli varannut jokaiselle kuulijalle omat lauluvihkonsa, joten jokainen sai osallistua parhaansa mukaan. Vuorotellen eloisat ja koskettavat kappaleet tempaisivat mukaansa unohtamatta hauskoja välispiikkejä. Toivotamme Trion sydämellisesti tervetulleeksi myös uudestaan.  

Trio
Trio Tahdikas veti Luwdig-salin täyteen