Esperi Ikäihmiset 12
Kuvagalleria

Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni, Helsinki

Päivätoimintaa ikäihmisille
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni tarjoaa päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista.

Päivätoimintaa järjestetään Pitäjänmäessä, Viikissä ja Rastilassa. Osaksi Esperi-konsernia Hoivaonni liittyi maaliskuussa 2018. Meillä käy Helsingin kaupungin päivätoiminnan palveluseteli, kysy lisää!

Päiväohjelmat

Päivätoimintaan tullaan mielellään ja sieltä lähdetään hyvällä mielellä. Päivätoiminnassa tavataan muita ihmisiä ja ohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden ja toimintakykyjen mukaisesti.

Monipuolinen päiväohjelma takaa virkistystä ja kuntoutusta mukavassa porukassa ja turvallisessa ympäristössä. Seurustelu, ulkoilu, kevyt kuntoilu, aivojumppa, kädentaidot ja musiikki antavat lisää virtaa. Ruoka- ja kahvihetket viriketoiminnan lomassa ovat kaikille tärkeitä - eikä lepoakaan unohdeta. Järjestämme tarvittaessa kuljetuksen aamulla kotoa päiväpaikkaan ja iltapäivällä takaisin.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Asiakkaan ja mahdollisesti lähiomaisten kanssa sovitaan yksilöllisesti viikoittain, milloin asiakas käy päiväpaikassa. Näin varmistetaan jokaiselle asiakkaalle sopiva ryhmä. Päivän kesto on noin 6,5–7 tuntia, kuljetus mukaan lukien. Päivätoimintapäivä alkaa klo 9.45 ja päättyy klo 15.45.

Päivään kuuluvat aamupala, maistuva ja ravitseva lounas sekä iltapäiväkahvi, johon sisältyy kahvileipä. Päiväpaikan toiminnassa yhdistyvät fyysisen toimintakyvyn ylläpito, sosiaalinen yhdessäolo ja ikääntyneille suunnatut älylliset haasteet.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana. Päivätoiminnan ohjaajat auttavat niissä toiminnoissa, joissa asiakas kaipaa avustamista.