Esittely

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni tarjoaa päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Päivätoiminta on myös tuki asiakkaan omaishoitoperheen jaksamiseen ja virkistäytymiseen.

Päivätoimintaa järjestetään Pitäjänmäessä, Viikissä ja Rastilassa. Pitäjänmäen ja Rastilan yksiköissämme kokoontuvat sekä suomen- että ruotsinkieliset päivätoimintaryhmät. Viikissä suomenkieliset ryhmät kokoontuvat joka arkipäivä. Lisäksi Viikissä toimii veteraaneille suunnattu oma virkistysryhmä joka lauantai. 

Päivätoimintaan pääsee sosiaalityön tekemän palvelutarpeen arvioinnin myötä, ja meille käy päivätoiminnan palveluseteli, maksusitoumus tai voit myös itse maksaa osallistumisen. Kysy lisää!

Päiväohjelmat

Päivätoimintaan tullaan mielellään ja sieltä lähdetään hyvällä mielellä. Päivätoiminnassa tavataan muita ihmisiä ja ohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden, toimintakykyjen ja tarpeiden mukaisesti.

Monipuolinen päiväohjelma takaa virkistystä ja kuntoutusta mukavassa porukassa ja turvallisessa ympäristössä. Seurustelu, ulkoilu, kevyt kuntoilu, aivojumppa, kädentaidot ja musiikki antavat lisää virtaa. Ruoka- ja kahvihetket viriketoiminnan lomassa ovat kaikille tärkeitä - eikä lepoakaan unohdeta. Järjestämme kuljetuksen aamulla kotoa päiväpaikkaan ja iltapäivällä takaisin.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Asiakkaan ja lähiomaisten kanssa sovitaan milloin asiakas käy päivätoiminnassa, myös mahdollisuus tutustumiskäyntiin. Näin varmistetaan jokaiselle asiakkaalle sopiva ryhmä. Päivän kesto on noin 6,5-7 tuntia, kuljetus mukaan lukien. Päivätoimintapäivä alkaa klo 9.45 ja päättyy klo 15.45.

Päivään kuuluvat aamupala, maistuva ja ravitseva lounas sekä iltapäivällä kahvitarjoilu. Päivätoiminnassa yhdistyvät fyysisen toimintakyvyn ylläpito, sosiaalinen yhdessäolo ja ikääntyneille suunnatut älylliset haasteet.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana sekä toiminnoissa, joissa asiakas tarvitsee tukea ja apua.