Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni, Helsinki

Kuulumisia
Päivätoiminta Helsinki, valkovuokot
29.4.2020

Keväinen tervehdys!

Esperin päivätoiminta haluaa toivottaa juuri sinulle kaunista kevättä
28.2.2020

Alkuvuosi Pitäjänmäessä

Alkuvuodesta aurinko on voittanut harmauden ja se näkyy myös mielialoissa. Ohjaajalle erityisen hyvä mieli jäi ystävänpäivän vietosta: ystävänpäiväkorttien toiselle puolelle muut kertoivat hyviä puolia jokaisesta ryhmäläisestä. Kerättäessä ajatelmia ystävyyden merkityksestä, tärkeimmiksi ominaisuuksiksi ystävyydessä nousivat luotettavuus ja uskollisuus. Esille nousi että monet ovat menettäneet läheisiään ja ystäviään, mutta ryhmistä on löytynyt uusiakin ystävyyssuhteita. Sosiaaliset suhteet ja kuulumisen tunne ovat yksiä tärkeimmistä asioita, joita pyrimme tarjoamaan asiakkaille.
13.2.2020

Pieniä vieraita Hoivaonnessa

Meillä kävi eilen Viikin toimipisteessä keskiviikkona 12.2 pieniä vieraita kylässä, ystävänpäiväteeman merkeissä.

Käpylän peruskoulun 1C luokka kävi laulamassa lauluja ja lausumassa ystävänpäiväaiheisia runoja.

Iltapäivästä meille tuli Koskelan päiväkodista Erä-Eskarilaisia kylään. Eskarilaiset kertoivat meille heidän toiminnastaan ja esittelivät tavaroita, joita he käyttävät päivittäin. Teimme myös kaikki yhdessä ystävänpäiväkortteja
24.1.2020

Vuosikymmen vaihtuu Hoivaonnessa

Tammikuu on lähtenyt meillä Hoivaonnessa rattoisasti käyntiin. Kuukauden teema on hyvinvoinnin vahvistaminen. Tämä tarkoittaa monipuolista, henkistä ja fyysistä toimintakykyä ylläpitävää viriketoimintaa.
18.12.2019

Joulunvietto alkaa Hoivaonnesta

Joulukuu on ollut pelkkä juhlaa Hoivaonnessa. Olemma juhlineet pikkujoulua, Itsenäisyyspäivää, Sibeliuksenpäivää, Lucianpäivää, ja tietenkin joulua. Jouluvalmisteluja on tehty jos jonkinlaisia, leivottu torttuja, pipareita, tehty joulukortteja ja himmelintekokin onnistui.
Lucia kuoroineen kävi ilahduttamassa meitä. He lauloivat useita lauluja ja heillä oli jopa hetki aikaa hetki jutella meidän kanssamme ennekuin jatkoivat Inkoon kirkkoon. He jättivät jälkeensä iloa, valoa ja lämpöisen tunnelman.
22.11.2019

Hyvinvointia monella eri tapaa

Marraskuu toi tullessaan monenlaisia askareita. Kädentaitoja pääsimme harjoittelemaan ruukku istutusten ja siluetti varjokuva tehtävän parissa. Tämän kuun teemana on ollut turvallisuus ja hyvinvointi. Keskustelun aiheita ovat olleet mielenterveys, miestenpäivä ja turvallisuus kotiympäristössä. Syksyn vaihteleva sää on vähentänyt ulkoilua, mutta sisäliikunta on päässyt valloilleen eri pelien ja tasapainoharjoitusten merkeissä.
28.10.2019

Tunteita ja tekemistä

Tässä kuussa teemanamme on ollut ”Minä, tunteet ja aistit” ja sen lisäksi olemme viettäneet vanhusten viikkoa 6.- 13.10. Sään salliessa olemme ulkoilleet ja muutamana aurinkoisena päivänä olemmekin päässeet ulos jopa koko porukan voimin.
23.9.2019

Syksy saapuu Hoivaonneen

Loppukesän tunnelmiin ja syksyn tuloon aloimme valmistautua luontoaiheilla. Otimme aiheeksemme metsiemme superherkut; marjat ja niistä suurimapana suosikkina mustikan. Pohdimme ja muistelimme erilaisia säilöntätapoja, poimintamuistoja, marjojen käyttötapoja ja tietenkin kertasimme myös mustikan todistetut uskomattomat terveysvaikutukset.
22.7.2019

Heinäkuu Hoivaonnessa

Heinäkuu on ollut meillä Hoivaonnessa täynnä niin kehoa kuin mieltä aktivoivaa toimintaa. Pyrimme tarjoamaan soveltuvia virikkeitä kaikille asiakkaillemme riippumatta heidän henkisistä ja fyysisistä voimavaroistaan. Tarkoitus on, että kaikille löytyy mielekästä tekemistä, joka pitää aktiivisena. Heinäkuun alussa oli Eino Leinon päivä, jolloin teimme yhdessä runoja ja tarinoita. Asiakkaamme askartelivat myös kesäaiheisen kollaasin erilaisista kuvista, joita leikkasimme aikakauslehdistä. Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi olemme muun muassa pelanneet kärpäslätkäpalloa ja pitäneet erilaisia kuntorasteja. Olemme myös istuneet pihalla ja käyneet kävelyillä läheisissä puistoissa aina sään salliessa. Musiikki on myös yksi keskeisistä teemoistamme. Levyraati saa kerta toisensa jälkeen ihmiset iloisiksi. Olemme huomanneet, että vanhoja kappaleita ei kuule nykyisin juuri missään, edes radiossa. Musiikki on yksi paras muistelun keinoista, sillä siihen sitoutuu paljon muistoja menneiltä ajoilta.
20.6.2019

Hyvää Juhannusta!

Upea kesäinen sää on hellinyt myös päivätoiminta-asiakkaitamme tällä viikolla. Olemmekin nauttineet keskikesän juhlasta täysin rinnoin.
31.5.2019

Juhlahuumaa ja puutarhanhoitoa/ Festligheter och trädgårdsskötsel

Yksikään kevään juhla ei ole jäänyt meiltä kokematta. Olemme viettäneet syntymäpäiviä kakkua leipoen, vappua Pommacilla kilistellen ja pelaten ilmapallopelejä. Huomioimme myös Kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää ihastelemalla eri kukka-, puun- ja hyönteislajeja ulkopenkillä istuen. Suippokuonoinen leivontavalvoja koki läsnäolonsa välttämättömäksi, ettei vain reseptistä poikettaisi.
11.4.2019

Keväisiä kuulumisia Viikistä

Viikin Hoivaonnen päivätoiminnassa olemme seuranneet kevään etenemistä mm. tarkkailemalla lintuja, joita näkyy päivittäin ruokailemassa ikkunoistamme näkyvillä pelloilla. Kevät on näkynyt myös viikkoteemoissamme.
8.3.2019

Från praktikanternas synvinkel / Työharjoittelijoiden näkökulmasta

Vi är två socionomstuderanden från Arcada som varit på sju veckors praktik i två olika Hoivaonni enheter, Rastböle och Sockenbacka. Vi har fått planera och dra aktiviteter och fått se hur verksamheten fungerar. Vi har lärt oss att bemöta äldre och vad arbete med äldre innebär inom dagverksamhet. Vi tycker att det är viktigt att man erbjuder verksamhet på både svenska och finska och roligt att dessa grupper också får träffa varandra.

Olemme kaksi sosionomiopiskelijaa Arcadasta ja olemme viettäneet seitsemän viikkoisen työharjoitteluajan kahdessa Hoivaonnen yksiköissä, Pitäjänmäellä ja Rastilassa. Olemme saaneet suunnitella ja ohjata toimintaa sekä nähdä mitä päivätoiminta sisältää. Olemme oppineet vastaanottamaan senioreita sekä mitä työskentely päivätoiminnassa senioreiden kanssa merkitsee. Mielestämme on tärkeää, että päivätoimintaa tarjotaan sekä suomeksi, että ruotsiksi, ja on mukavaa, että nämä ryhmät saavat myös tavata toisensa.
Katso lisää