Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni, Helsinki

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

28

lokakuu

2019

Tunteita ja tekemistä

Tässä kuussa teemanamme on ollut ”Minä, tunteet ja aistit” ja sen lisäksi olemme viettäneet vanhusten viikkoa 6.- 13.10. Sään salliessa olemme ulkoilleet ja muutamana aurinkoisena päivänä olemmekin päässeet ulos jopa koko porukan voimin.
Halloween tulee

Vanhusten viikolla kävimme keskusteluja mitä vanhuus on ja koska se alkaa ja mm. tällaisia vastauksia saimme asiakkailta kysymykseen ”oletko sinä vanhus?”:

  • en tietenkään, vanhukset ovat aina vanhempia kuin mitä minä olen
  • kun ajattelen asiaa, niin ei minusta tunnu ollenkaan siltä, mutta toisaalta kun ajattelen minkä ikäinen olen, niin totta kai olen vanhus
  • kyllä minä olen, olen ollut siitä asti kun täytin 90 vuotta
  • en ole, vanhuus alkaa sitten kun ei enää ole kiinnostunut mistään

Listasimme porukalla myös asioita, jotka tuottavat iloa sekä mielenkiintoisia asioita. Näistä molemmista saimmekin aikaan paljon keskustelua.

Hoivaonni Viikki
Iloa tuottavia asioita
Hoivaonni Viikki
Mm. nämä asiat koettiin mielenkiintoisiksi

Tunnekorttien avulla olemme myös muistelleet erilaisia tunteita ja sitä, missä tilanteissa olemme niitä tunteneet. Lisäksi keskustelimme ryhmissä miten eri tunnetiloja voi käsitellä, sekä pohdimme miten jotain tunnetta voi lisätä tai vähentää.

Hoivaonni Viikki
Tunnekortit myös herättivät tunteita

Lisäksi tässä kuussa on mm. askarreltu syksyisiä koristeita, pelailtu pelejä, pidetty syksyteemaista levyraatia sekä laulettu ikivihreitä kappaleita yhteislauluina.

Hoivaonni Rastila
Saviaskartelijat vauhdissa

Vietämme omaisten iltaa Viikin Hoivaonnessa maanantaina 11.11. klo 16.30 – 18.00 avointen ovien periaatteella. Lämpimästi tervetuloa!

23

syyskuu

2019

Syksy saapuu Hoivaonneen

Loppukesän tunnelmiin ja syksyn tuloon aloimme valmistautua luontoaiheilla. Otimme aiheeksemme metsiemme superherkut; marjat ja niistä suurimapana suosikkina mustikan. Pohdimme ja muistelimme erilaisia säilöntätapoja, poimintamuistoja, marjojen käyttötapoja ja tietenkin kertasimme myös mustikan todistetut uskomattomat terveysvaikutukset.
Päivätoiminta Hoivaonni

Teimme yhdessä mustikkapiirakkaa. Leipominen sujui senioreiltamme huomattavasti kätevämmin kuin ohjaajiltamme.

Päivätoiminta Hoivaonni
Makoisa piirakka odottaa kahvihetkeä

 

Luonnon kauneus tulee erityisesti syksyllä värien moninaisuudessa esiin. Ihailimme mustikan, puolukan ja kanervan varpuja, ja  niiden muotoja, värejä ja tuoksuja. Ja teimme asetelmia sekä yhteiseksi iloksi että kotiin vietäväksi. Laitoimme myös kasveja prässiin.

Syyskuun toisella viikolla teemana meillä oli linnut. Kuuntelimme lintujen ääniä, muistelimme Suomen yleisimpiä lintuja, pelasimme lintubingoa ja taiteilimme lintuja.

 

Päivätoiminta Hoivaonni
Siluettitöitä

 

Vie vanhus ulos – teema oli mukana päivissämme. Vie vanhus ulos- kampanja innostaa ikäihmisten omaisia ja läheisiä sekä vapaaehtoistoimijoita ulkoilemaan yhdessä ikäihmisten kanssa. Kampanja on käynnissä 10.9.-10.10.19.

Kampanjan alkamispäivän kunniaksi oli kaunis, lämmin, aurinkoinen päivä. Se oli viimeinen kesäisempi päivä. Ulkoilimme silloin erityisen pitkään, nauttien auringosta ja osa ryhmästämme kävi myös pienellä kävelyllä. Sään salliessa sen jälkeenkin olemme ulkoilleet paljon. Meillä on onnenamme pieni metsä ihan naapurissa, missä voi käydä hengittelemässä ja rauhoittumassa metsän siimeksessä.

 

Päivätoiminta Hoivaonni
Metsästä pääsee nauttimaan pyörätuolillakin

 

Loppukuusta meillä on ollut teemanamme reissut ja matkustelu. Olemme kuulleet ja jakaneet toisillemme hienoja reissukokemuksia ja keskustelleet erilaisista kulttuureista. Ja asiakkaamme saivat tuoda mukaan matkamuistoja toisille näytettäväksi.

29

elokuu

2019

Soliga augustihälsningar från Sockenbacka

I Sockenbacka har vi njutit av det varma vädret, varit ute på många promenader och druckit kaffe ute i solen.
Kaffestund ute i solen

 Det fortsatta varma vädret har gjort det möjligt för oss att vara mycket ute och njuta av friska luften. Blommorna har också trivats bra!

Tomatplantor
Fina tomatplantor
Bakning
Hammare kan behövas i bakning också

Torsdagsgruppen bakade äppelpaj med digestivekex. En del fick skala äppel, en del krydda med kanel och socker, andra fick hamra kex och en del nöp ihop smeten. Den nygräddade äppelpajen smakade ljuvligt med vaniljglass till!

Blommor
Blommor vid ingången

Vi har alla hjälpts åt med vattnandet av blommorna och tomaterna under sommaren. Bra med så många som är måna om plantorna och påminner direkt då de behöver vatten.  

Tomater!
Snart mogna!

Vi har följt med tomaternas utveckling sen våren, och det ser ut att bli en fin skörd.  

Jade-hunden
Jade tar det lugnt

 Här har varit många hundar på besök, bl.a. Jade, Banjo, Hile, Mancha och Luna. Hundarna är efterfrågade i dagverksamheten och ger en hemtrevlig stämning.