Esittely

Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Päivätoimintakeskus Myötätuuli tarjoaa päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana. Päivätoiminnan ohjaajat auttavat niissä toiminnoissa, joissa asiakas kaipaa avustamista.

Myötätuulella on kaksi toimipistettä Itä-Helsingissä Vuosaaressa. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2017.

Päiväohjelmat

Myötätuulessa tavataan muita ihmisiä ja päiväohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden ja toimintakykyjen mukaisesti. Ryhmät pyritään kokoamaan siten, että kaikille löytyy seuraa ja mieluisaa tekemistä. Yhteen ryhmään mahtuu 8-14 asiakasta kerrallaan. Monille asiakkaillemme ”kerhopäivä” onkin viikon kohokohta jolloin tavataan muita ryhmäläisiä. Päivän aikana mm. luetaan lehtiä ja keskustellaan ajankohtaisista asioista, harrastetaan kevyttä liikuntaa, ulkoillaan, pelataan pelejä, harjoitetaan kädentaitoja ja muistellaan menneitä. Lepohetki on mahdollinen sitä tarvitseville. Juhlimme myös asiakkaiden syntymäpäiviä ja vietämme kalenterijuhlia. Joulun alla kutsumme lähiomaiset yhteiseen puurojuhlaamme.

Yhteistyökumppaninamme on kampaaja, joka käy tarpeen mukaan leikkaamassa asiakkaiden hiuksia. Kampaajan palvelut asiakkaat kustantavat itse. Lauluillaan ja jutuillaan asiakkaitamme ovat käyneet viihdyttämässä myös päiväkotien lapset kuin myös vapaaehtoistyötä tekevät musisoijat. Muutama koiravieraskin on vieraillut rapsuteltavana.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Päivätoimintapäivän pituus on kuusi tuntia klo 8-16.30 välisenä aikana. Aloitus- ja päättymisajat vaihtelevat jonkin verran asiakkaiden tarpeista ja kuljetusaikatauluista riippuen. Myötätuulessa on toimintaa arkisin, maanantaista perjantaihin.

Osa asiakkaistamme käy päivätoiminnassa kerran viikossa, toiset useammankin kerran. Käyntipäivä on yleensä viikoittain sama, esimerkiksi joka viikon keskiviikko, mutta päiviä voidaan vaihtaa ja lisätä tarpeen mukaan joustavasti. 

Päivän aikana nautitaan kevyt aamupala, maukas lounas sekä päiväkahvit. Ateriat ja leivonnaiset toimitetaan Hoivakoti Rantakartanon keittiöstä. Huomioimme asiakkaiden erikoisruokavaliot. Järjestämme asiakkaillemme tarpeen mukaan myös ryhmäkuljetuksen päivätoimintaan ja takaisin kotiin. Kysy lisää!