Ulkoilua Esperin hoitokodeissa
Kuvagalleria

Esperi Palvelukeskus Abeli, Pieksämäki

Koti ikäihmisille
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti
Esperi Palvelukeskus Abelissa on 50 asuntoa palveluasumisen yksikössä. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2018.

Lämminhenkinen arki

Abelissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan omien voimavarojensa mukaisesti. Abelissa on monenlaista toimintaa, joka tukee sosiaalista aktiivisuutta ja elämänlaatua. Toimintaa järjestetään yhteistyössä seutuopiston, kaupungin ja seurakunnan kanssa. Seurakunta järjestää kerran kuussa hartaustilaisuuden. Yhteisiä laulu- ja virkistystuokioita on myös vapaaehtoistoimintana sekä asukkaiden järjestämänä. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone. Kaikki Abelin tilat on rakennettu vammaismitoituksella, mikä mahdollistaa liikkumisen erilaisten apuvälineiden avulla. Talossa on myös hissit. Abelin palvelutiloihin kuuluu seurustelu- ja oleskelutila, ruokasali, askartelu- ja harrastustoimintatila, saunatilat, kuntosali sekä pyykinhuoltotila. Molempien talojen pihalla on grillikatos. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä.