Ulkoilua Esperin hoitokodeissa
Kuvagalleria

Esperi Palvelukeskus Abeli, Pieksämäki

Koti ikäihmisille
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Varotoimenpiteet

Emme toistaiseksi ota vastaan vierailijoita

Haluamme turvata asukkaamme ja henkilöstömme koronaviruksen aiheuttamilta tartunnoilta. Tämän johdosta emme toistaiseksi ota vastaan ulkopuolisia vierailijoita.
Esperi Palvelukeskus Abelissa on 50 asuntoa palveluasumisen yksikössä. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2018.

Lämminhenkinen arki

Abelissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan omien voimavarojensa mukaisesti. Abelissa on monenlaista toimintaa, joka tukee sosiaalista aktiivisuutta ja elämänlaatua. Toimintaa järjestetään yhteistyössä seutuopiston, kaupungin ja seurakunnan kanssa. Seurakunta järjestää kerran kuussa hartaustilaisuuden. Yhteisiä laulu- ja virkistystuokioita on myös vapaaehtoistoimintana sekä asukkaiden järjestämänä. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone. Kaikki Abelin tilat on rakennettu vammaismitoituksella, mikä mahdollistaa liikkumisen erilaisten apuvälineiden avulla. Talossa on myös hissit. Abelin palvelutiloihin kuuluu seurustelu- ja oleskelutila, ruokasali, askartelu- ja harrastustoimintatila, saunatilat, kuntosali sekä pyykinhuoltotila. Molempien talojen pihalla on grillikatos. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä.