Ulkoilua Esperin hoitokodeissa
Kuvagalleria

Esperi Palvelukeskus Abeli, Pieksämäki

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Palvelukeskus Abelissa on 50 asuntoa palveluasumisen yksikössä. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalajakson jälkeiseen kuntoutumiseen, kodin remontin tai omaishoitajan loman ajaksi. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2018.

Lämminhenkinen arki

Abelissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan omien voimavarojensa mukaisesti. Abelissa on monenlaista toimintaa, joka tukee sosiaalista aktiivisuutta ja elämänlaatua. Toimintaa järjestetään yhteistyössä seutuopiston, kaupungin ja seurakunnan kanssa. Seurakunta järjestää kerran kuussa hartaustilaisuuden. Yhteisiä laulu- ja virkistystuokioita on myös vapaaehtoistoimintana sekä asukkaiden järjestämänä. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone. Kaikki Abelin tilat on rakennettu vammaismitoituksella, mikä mahdollistaa liikkumisen erilaisten apuvälineiden avulla. Talossa on myös hissit. Abelin palvelutiloihin kuuluu seurustelu- ja oleskelutila, ruokasali, askartelu- ja harrastustoimintatila, saunatilat, kuntosali sekä pyykinhuoltotila. Molempien talojen pihalla on grillikatos. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä.