Esperi ikäihmiset ja piano
Kuvagalleria

Esperi Palvelukeskus Haanoja, Kouvola

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Palvelukeskus Haanoja tarjoaa kodin yhteensä 98 ikäihmiselle. Henkilökunta on paikalla pääsääntöisesti päiväaikaan, paitsi 11-paikkaisessa Ihantala-dementiaryhmäkodissa, missä henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhteislaulutuokiot, tuolijumppahetket ja mukavat juhlat ovat niin asukkaiden kuin myös hoitajien mieleen. 

Tavallisessa palveluasumisessa asukas maksaa asunnostaan vuokran sekä palvelumaksun valitun palvelutason mukaan joita on neljä erilaista. Kaikkiin palvelutasoihin kuuluu vähintään päivittäinen lounasruoka ja yksi siivous kuukaudessa. Kelan etuudet on haettavissa palveluasumiseen ja lisäksi verottajalta voi hakea osasta palvelumaksua kotitalousvähennystä. Tavallisessa palveluasumisessa ei ole ympärivuorokautista henkilökuntaa.

Mikäli henkilö tarvitsee paljon päivittäistä ympärivuorokautista apua ja hänellä on lisäksi dementiadiagnoosi, tarjotaan hänelle ryhmäkodin kaltaisia asumispalveluita. Ryhmäkodissa on mahdollisuus ympärivuorokautiseen avun saantiin. Haanojan palvelukeskuksella on ostopalvelun puitesopimus Kouvolan kaupungin kanssa ja hakeminen ryhmäkoti Ihantalaan tapahtuu Kouvolan kaupungin asumispalveluohjauksen kautta.

Viihtyisä koti

Esperi Palvelukeskus Haanojan kokonaisuuteen kuuluu kolme kaksikerroksista asuintaloa, jotka on liitetty yhdyskäytävillä päärakennukseen. Päärakennuksessa Arvontalossa sijaitsee osa asunnoista sekä palvelutilat; ruokasali, takkahuone, kuntosali, sauna- ja uima-allasosasto, pyykkitupa, fysikaalisen hoidon huoneet ja toimistotilat. Muut asunnot ovat Rykmentti ja Piikki nimisissä rakennuksissa, Piikki-talossa on lisäksi 11 asukkaan tehostetun palveluasumisen yksikkö ryhmäkoti Ihantala. Palvelukeskuksen fysioterapia- ja hierontahoidot sekä kahvila- ja ravintolapalvelut on tarkoitettu kaikille, asiakkaan ei tarvitse olla talon asukas. 

Asuntoja palvelukeskuksessa on kaikkiaan 98 kpl, joista 11 kuuluu tehostettuun palveluasumiseen. Loput 87 asuntoa ovat 1 mh + tupakeittiö tai 2 mh + tupakeittiö asuntoja, joiden koot vaihtelevat 40 m2 – 55 m2 välillä. Palvelukeskuksen kaikki asunnot ovat vuokra-asuntoja. Täältä voit katsoa asuntojen pohjakuvia. Asuntohakemuksen voit ladata tästä

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä viihtyisät yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja kodinomaisuutta silmälläpitäen. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä. Koti sijaitsee luonnonkauniissa maisemissa Kouvolassa. 

Vuokraamme tilojamme myös kokouskäyttöön ja kokouksen yhteyteen on mahdollista toki saada ruokaa ja kahvia. Talon fysioterapiahoidot on tarkoitettu myös talon ulkopuolisille asiakkaille. Meiltä voi ostaa myös lahjakortteja esim. hierontaan, Relax-vesipatjahierontaan, savi-parafango-hoitoon. Tervetuloa!