Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Jänismäki tarjoaa ikääntyneille asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä sekä kodinomaisessa ympäristössä Espoossa. Jänismäessä on yhteensä 28 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa kahdessa kerroksessa. Hoivakoti on toiminut vuodesta 2006 lähtien.

Lämminhenkinen arki

Kuntouttavat palvelut ja kuntouttava työote ovat Jänismäen toiminnan kivijalka. Kuntouttavilla palveluilla tarkoitetaan toimintaa, jolla parannetaan ja ylläpidetään asukkaan toimintakykyä siten, että hän voi asua hoivakodissa mahdollisimman pitkään. Asukkaille järjestetään päivittäin ohjattua mielekästä yhteistä toimintaa, ja asukkailla on mahdollisuus myös ulkoiluun.  

Jänismäessä asukkaat saavat lämminhenkistä hoivaa ja huolenpitoa, ja heidän toiveensa ja tarpeensa otetaan huomioon. Yhteistyötä tehdään asukkaiden läheisten kanssa ja kuunnellaan heitä asiakkaan hoivan ja hoidon suunnittelussa. Jänismäessä ei ole erillisiä vierailuaikoja, vaan vieraat ovat tervetulleita omien aikataulujensa mukaisesti.

Turvallinen koti

Esperi Hoivakoti Jänismäki sijaitsee rauhallisella asuinalueella Espoon Ingaksessa, Kauniaisten kupeessa. Modernin hoivakodin sisustuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota kodinomaisuuteen, turvallisuuteen ja asukkaiden viihtyvyyteen. Kirkkaat värit luovat virkistävän ja piristävän tunnelman. Omat huoneet ja pesutilat takaavat asukkaille yksityisyyden ja rauhallisen levon. Yhteisissä tiloissa puolestaan nautitaan seurasta sekä yhteisöllisyydestä. Jänismäen piha-alueen ympäri kiertää kuntopolku, jossa on mielekästä ulkoilla, ja pihassa on viehättävä huvimaja.

Osaava henkilöstö

Jänismäen henkilökunta koostuu hoitoalan ammattilaisista. Lisäksi hoivakodissa työskentelee sovitusti terveys- ja sosiaalialan opiskelijoita. Espoon kaupunki on järjestänyt Jänismäen lääkäripalvelut. Lääkäri käy säännöllisesti hoivakodissa ja on päivisin tavoitettavissa puhelimitse. Jänismäessä käy säännöllisesti myös fysioterapeutti, kampaaja, jalkahoitaja, yleislääkäri, pastori ja hammashygienisti.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Katso ruokalistamme täältä.