Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Jänismäki, Espoo

18

toukokuu

2022

Keväistä puuhaa!

Toukokuu on hurahtanut jo hyvin käyntiin ja kevät on täällä vihdoin! Jänismäessä on tullut otettua täysin rinnoin ilo irti kevään antimista ulkoilun ja kylvöpuuhien merkeissä. Luontokin on alkanut jo hyvää vauhtia vehreytymään ja vihertämään.
Kukkaistutus

Istutimme yhdessä ruukkuihin kukkaistutuksia terassille. Istutimme samettikukkia, neilikoita ja kesäharsoja, saa nähdä millainen kukkasato tänä vuonna saadaan. Nyt kevään kunniaksi on järjestetty hieman keväisempää toimintaa, kuten musiikkimaalaustuokio kevät-teemalla. Asukkaat ovat pitäneet kovasti yhteisulkoiluista, mukaan lenkeille on saatu hyvin innokkaita ulkoilijoita.

Bingo on ollut erittäin kovassa huudossa viime aikoina. Vanhoja suomalaisia euroviisukappaleita kuunneltiin ja muisteltiin yhdessä terassilla. Näistä pidettiin pientä levyraatia, ja monille ne olivatkin hyvin tuttuja ja osa innostui jopa laulamaan musiikin mukana.

Vappu meni mukavassa tunnelmassa itse tehdyistä munkeista herkutellen sekä vappuvisailun ja ilmapallojumpan parissa. Yhdessä vietettiin myös äitienpäivää, ja viime sunnuntaina oli kansainvälinen perhepäivä, jolloin muisteltiin omia perheitä.

Kukkien istutusta
Kukkien istutus oli monille mieluisaa puuhaa.
Bingo
Bingo on aina hitti!
Maalaamista
Asukkaista kuoriutui oikeita taidemaalareita, kun he saivat maalisudit käteen ja inspiraation kukoistamaan.
Maalauksia
Hienoja maalauksia tuli!
Kevätmaalaus
Keväinen maalaus kukkaniitystä.

Ihanaa kesän odotusta kaikille! <3

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Jänismäki, Espoo

Maalausta
30.6.2022

Taidetta Jänismäessä

Kesäkuun aikana hoivakodilla on tehty paljon hienoja, luovia taideteoksia. Olemme muun muassa piirrelleet, maalanneet, askarrelleet ja väritelleet yhdessä kuvia. Useassa taideteoksessa inspiraationa on toiminut kesä - mökkimaisemat ja kukat. Maalaukset ja piirrustukset on laitettu hoivakodin seinille piristämään ja tuomaan väriä. Näitä taideteoksia onkin oikein ilahduttavaa katsella. :)
Istutukset
30.6.2022

Kesäkuun kuulumiset

Kesäkuu on kulunut viihtyisissä ja aktiivisissa tunnelmissa Jänismäessä. Asukkaat ovat nauttineet paljon ulkoilusta hoivakodin lähiympäristössä ja pihassa. Säät ovat olleet todella kauniit ja aurinkoiset, joten ulkoilu on ollut monelle erityisen mieluisaa tekemistä. Yhdessä on tullut tehtyä hyvin monenlaista toimintaa - on pidetty muistelutuokiota, lukupiirejä, erilaisia liikuntatuokioita ja pelihetkiä. Kesäkuussa hoivakodilla kävi myös konsertoimassa kitaran kanssa liveartisti. Konsertti oli asukkaille oikein nautinnollinen, ja moni intoutui tanssimaan musiikin tahtiin.
Luonnon kukkia eri väreissä
22.6.2022

Hoivakoti täyttyy kukilla

Luonto tarjoaa parastaan ja kukkia eri väreissä kukkii. Olemme alkukesän aikana saaneet nautti ihanista erivärisistä kimpuista mitkä innokkaat asukkaamme mielellään ulkoa kerää. Kyllä kimput ilahduttavat monia meillä.
Kukkaistutus
18.5.2022

Keväistä puuhaa!

Toukokuu on hurahtanut jo hyvin käyntiin ja kevät on täällä vihdoin! Jänismäessä on tullut otettua täysin rinnoin ilo irti kevään antimista ulkoilun ja kylvöpuuhien merkeissä. Luontokin on alkanut jo hyvää vauhtia vehreytymään ja vihertämään.
Pääsiäisruoho on laitettu kasvamaan
23.4.2022

Pääsiäistunnelmaa Jänismäessä

Pääsiäisiaika alkaa olemaan pikkuhiljaa takanapäin. Ulkona luonto heräilee ja linnut laulavat, aurinkokin lämmittää. Pääsiäisen vietto sujui Jänismäessä rauhallisessa mutta tekevässä tunnelmassa. Yhdessä olemme muistelleet, että miten on vietetty pääsiäistä kotona ja keskustelleet pääsiäisen historiasta.