Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Jänismäki, Espoo

21

maaliskuu

2022

Kevättä kohti!

Kohti kevättä mennään reipasta tahtia, lumet ovat alkaneet jo pikkuhiljaa sulamaan, linnut laulavat ulkona kauniisti ja päivät käyvät lämpimämmiksi. Terassillakin on päivisin auringonpaisteessa todella lämmin oleskella.
Omena-kaurapaistos

Asukkaat ovat päässeet nauttimaan keväisistä kauniista säistä ja parvekkeella on tullut jopa hieman kuumakin. Yöhoitaja leipoi naistenpäivän kunniaksi talon väelle omena-kaurapaistosta, ja naisille jaettiin myös ruusuja ja suklaata. Jänismäen asukkaat ovat päässeet herkuttelemaan muitakin hoitajien tekemiä leivoksia viime päivinä, muun muassa omenapiirakkaa ja herkullista juustokakkua.

Kevään kunniaksi on väritelty yhdessä keväisiä värityskuvia, jotta saadaan niitä sisätilojen seinille koristukseksi ja tuomaan hieman väriä, ja keväinen maalaustuokio on tiedossa myöhemmin tulevalla viikolla. Minna Canthin päivä oli vastikään ja sitä vietettiin kuulemalla tarina Minna Canthista - tämä olikin joillekin asukkaille tuttu tarina.

Omenapiirakka
Värityskuvia
Asukkaiden värittämiä keväisiä kuvia.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Jänismäki, Espoo

Maalausta
30.6.2022

Taidetta Jänismäessä

Kesäkuun aikana hoivakodilla on tehty paljon hienoja, luovia taideteoksia. Olemme muun muassa piirrelleet, maalanneet, askarrelleet ja väritelleet yhdessä kuvia. Useassa taideteoksessa inspiraationa on toiminut kesä - mökkimaisemat ja kukat. Maalaukset ja piirrustukset on laitettu hoivakodin seinille piristämään ja tuomaan väriä. Näitä taideteoksia onkin oikein ilahduttavaa katsella. :)
Istutukset
30.6.2022

Kesäkuun kuulumiset

Kesäkuu on kulunut viihtyisissä ja aktiivisissa tunnelmissa Jänismäessä. Asukkaat ovat nauttineet paljon ulkoilusta hoivakodin lähiympäristössä ja pihassa. Säät ovat olleet todella kauniit ja aurinkoiset, joten ulkoilu on ollut monelle erityisen mieluisaa tekemistä. Yhdessä on tullut tehtyä hyvin monenlaista toimintaa - on pidetty muistelutuokiota, lukupiirejä, erilaisia liikuntatuokioita ja pelihetkiä. Kesäkuussa hoivakodilla kävi myös konsertoimassa kitaran kanssa liveartisti. Konsertti oli asukkaille oikein nautinnollinen, ja moni intoutui tanssimaan musiikin tahtiin.
Luonnon kukkia eri väreissä
22.6.2022

Hoivakoti täyttyy kukilla

Luonto tarjoaa parastaan ja kukkia eri väreissä kukkii. Olemme alkukesän aikana saaneet nautti ihanista erivärisistä kimpuista mitkä innokkaat asukkaamme mielellään ulkoa kerää. Kyllä kimput ilahduttavat monia meillä.
Kukkaistutus
18.5.2022

Keväistä puuhaa!

Toukokuu on hurahtanut jo hyvin käyntiin ja kevät on täällä vihdoin! Jänismäessä on tullut otettua täysin rinnoin ilo irti kevään antimista ulkoilun ja kylvöpuuhien merkeissä. Luontokin on alkanut jo hyvää vauhtia vehreytymään ja vihertämään.
Pääsiäisruoho on laitettu kasvamaan
23.4.2022

Pääsiäistunnelmaa Jänismäessä

Pääsiäisiaika alkaa olemaan pikkuhiljaa takanapäin. Ulkona luonto heräilee ja linnut laulavat, aurinkokin lämmittää. Pääsiäisen vietto sujui Jänismäessä rauhallisessa mutta tekevässä tunnelmassa. Yhdessä olemme muistelleet, että miten on vietetty pääsiäistä kotona ja keskustelleet pääsiäisen historiasta.