Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Sylvi tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille viihtyisällä alueella Espoon Viherlaaksossa, lähellä Kauniaista. Sylvi on turvallinen ja lämminhenkinen koti, jossa on yhteensä 40 asukaspaikkaa. Osaksi Esperiä yritys liittyi huhtikuussa 2023.

Turvallinen arki

Sylviin ovat tervetulleita asukkaaksi liikuntarajoitteiset tai muistisairaat ikäihmiset, jotka eivät enää selviydy kotihoidon turvin omassa kodissaan. Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolta asukkaiden terveydestä ja hyvinvoinnista yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Sylvissä on lämmin ja avoin ilmapiiri, jossa asukkaan on helppo olla ja tuntea olonsa arvostetuksi ja hyväksytyksi omana itsenään.

Hoivakodissa toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella, joiden avulla pyritään säilyttämään asukkaan jäljellä olevat voimavarat ja toimintakyky mahdollisimman pitkään. Hoivakodissa järjestetään aktiivisesti harrastustoimintaa, ulkoillaan, vietetään juhlia ja tehdään yhdessä arjen askareita. Asukkaat osallistuvat kaikkeen toimintaan omien voimavarojensa puitteissa.

Viihtyisä koti

Sylvissä jokaisella asukkaalla on käytössään oma tilava huone ja wc/kylpyhuone. Yhteisessä käytössä olevat avarat olohuoneet ja ruokatilat on sisustettu viihtyisiksi. Hoivakodin keskipisteenä toimii tupa, jossa ruokaillaan ja vietetään aikaa yhdessä. Asukkaat viihtyvät tuvan lisäksi kodin kahdessa olohuoneessa, joista toiseen kokoontuvat usein erityisesti TV:n katsojat. Toisessa olohuoneessa järjestetään puolestaan musiikkiesityksiä ja muita tapahtumia. Sylvin pihalla on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja erityisesti kesäisin asukkaat nauttivat istuskelusta viihtyisällä patiolla.

Lämmin tunnelma

Hoivakodissa kiinnitetään erityistä huomiota asukkaiden viihtyvyyteen sisustamalla yhteistilat mahdollisimman kodikkaiksi. Asukkaat tuovat omia huonekaluja ja tavaroita mukanaan ja sisustavat huoneensa mieleisekseen yhdessä omaistensa kanssa. Kodin tunnelmaa nostattaa lisäksi Sylvin omasta keittiöstä tuotetut herkulliset ateriat, jotka valmistetaan hyvistä kotimaisista raaka-aineista. Keittiössä otetaan aina huomioon erikoisruokavaliot.