Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Tanhuakoti Hämeenlinnassa tarjoaa ikääntyneille ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ja kodinomaisessa ympäristössä. Hoivakodissa on 22 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan loman aikana. Tanhuakoti on ollut toiminnasta vuodesta 2008 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2011.

Lämminhenkinen arki

Hoitoperiaatteena on tarjota asukkaille turvallista hoivaa ja monipuolista toimintaa, jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Tanhuakodissa toimitaan kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön periaatteella. Asukkaita kannustetaan mukaan arjen askareisiin ja viriketoimintaan. Käytössä on omahoitajamalli ja tiivis sekä avoin yhteistyö asukkaiden omaisten kanssa.

Kodissa vierailee usein muun muassa henkilökunnan koiria tuomassa seuraa ja piristystä arkeen. Myös ulkoilu on yksi tärkeä osa päivittäistä toimintaa. Toiminnassa otetaan huomioon yleiset juhlapyhät ja asukkaiden merkkipäivät. Arjen keskellä on mukava välillä viettää yhteisiä juhlahetkiä. Tanhuakodin ovet ovat aina avoinna omaisille ja vieraille, ja halutessaan voi vaikka yöpyä omaisensa kanssa!

Viihtyisä koti

Toimitilat on rakennettu vuonna 2008 ja laaja peruskorjaus valmistui vuonna 2016. Tilat ovat esteettömät ja valoisat. Kaikki tilat ovat yhdessä tasossa ja ne on suunniteltu juuri muistisairaita asukkaita ajatellen.

Asukkaat voivat sisustaa huoneensa oman näköisekseen omilla kalusteillaan ja tavaroillaan. Tanhuakodissa on avara aidattu takapiha. Kauniilla pihalla on iso katettu terassi ja kulkuväylät, joissa voi kulkea myös rollaattorilla ja pyörätuolilla. Hoivakoti sijaitsee luonnonkauniilla alueella ja pihalta pääsee suoraan luontopoluille.

Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse omakustanteisesti.