Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Teerimäki tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan lyhytaikaista asumispalvelua esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Asukaspaikkoja on kahdessa kerroksessa yhteensä 62. Asumispalvelun lisäksi Teerimäki tarjoaa fysioterapiapalvelua sekä päiväkuntoutusta ikäihmisille ja muistisairaille henkilöille.

Lämminhenkinen arki

Palvelut perustuvat kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan mukaan virike- ja harrastustoimintaan sekä arjen askareisiin oman jaksamisen puitteissa. Keskeistä hoitotyössä on asukkaan voimavarojen säilyttäminen mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on tarjota hyvä ja laadukas elämä, johon asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Yhdessäolo ja viriketoiminta ovat tärkeä osa toimintaa. Erilaiset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät tekevät arjesta mielekkään ja ainutlaatuisen. Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai omakustanteisesti.

Turvallinen koti

Hoivakoti Teerimäki on esteetön ja nykyaikainen, sekä samalla lämminhenkinen ja kodinomainen hoivakoti. Teerimäessä jokaisen asukkaan käytössä on oma huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Sisustusratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä asukkaan omatoimisuuden tukeminen. Asukkaiden käytössä on myös sauna, jossa löylytellään usein sekä turvallinen piha-alue, jossa vietetään kesäisin kahvihetkiä.

Yksilöllistä fysioterapiapalvelua sekä päiväkuntoutusta

Asumispalvelun lisäksi Teerimäki tarjoaa fysioterapiapalvelua sekä päiväkuntoutusta ikäihmisille ja muistisairaille henkilöille. Kuntoutukseen voi hakeutua lääkäriltä saatavalla tutkimus- ja hoitolähetteellä tai omatoimisesti. Fysioterapia on mahdollista 3 päivänä viikossa ostopalveluna lääkärin lähetteellä.

Kuntoutus on suunnattu ikäihmisille, jotka haluavat ylläpitää tai parantaa toimintakykyään ja ennaltaehkäistä lihasvoiman ja tasapainon heikkenemistä. Kuntoutus sisältää yksilöllisiä ja ryhmässä tehtäviä fyysisiä, kuntoa parantavia harjoitteita sekä toiminnallista yhdessäoloa.

Fysioterapeutin tekemä alku- ja loppuarviointi yhdessä asiakkaan itsearvioinnin kanssa ovat tärkeä osa kuntoutusmallia. Jokainen hyötyy kuntoutuksesta, kun ohjelma on suunniteltu asiakkaan tarpeista lähtien!