Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivapalvelukeskus Hoivia tarjoaa palveluasumista Hämeenlinnan seudun ikäihmisille. Lisäksi hoivapalvelukeskuksessa toimii lounasravintola Ludvig, joka on avoinna kaikille. Osaksi Esperi-konsernia Hoivia Oy liittyi keväällä 2017.

Turvallinen koti

Hoivia tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille viidessä eri hoivakodissa Keinulassa, Virkkulassa, Ilonassa, Helmessä ja Onnissa. Palvelut räätälöidään vastaamaan asukkaan tarpeita ja niistä sovitaan yksilöllisesti hoito- ja palvelusuunnitelmassa. Toiminnan lähtökohtana on asukkaan omatoimisuuden tukeminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen.

Asukkailla on käytössään avarat huoneet ja viihtyisät yhteistilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta. Omat huoneet tarjoavat rauhaa ja lepoa, yhteistiloissa vietetään juhlia ja seurustellaan. Hoivakodin vehreällä piha-alueella ulkoillaan ympäri vuoden.

Lounasravintola Ludvig

Lounasravintola Ludvigissa valmistetaan ikäihmisten mieltymysten mukaista ruokaa huomioiden ravitsemussuositukset. Ruoan monipuolisuudella on suuri merkitys ikäihmisen hyvinvoinnille ja arjen askareissa jaksamiselle. Jokainen tarvittava erikoisruokavalio huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Juhlapyhät ja erilaiset teemat tuovat vaihtelua arkiruokaan.

Ludvig on auki seuraavasti: aamupala klo 8.30 - 10.00 ja lounas klo 11.00 -13.00