Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hoivapalvelukeskus Hoiviassa tarjoamme ympärivuorokautista (tehostettua) palveluasumista ja kotihoidon palveluita vuokraamiimme asuntoihin ikäihmisille. Asukkaaksi voi tulla joko hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana, palvelusetelillä tai omakustanteisesti. ​​​​​

Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan loman ajaksi. Hoiviassa toimii myös lounasravintola Ludvig, jonne jokainen on tervetullut aamupalalle ja lounaalle.

Turvallinen arki

Hoivian palvelutarjontaan kuuluvat ympärivuorokautinen palveluasuminen ja kotihoidon palvelut: 
- Hoivakoti Tupalan 3 ryhmäkotia: Ilona, Onni1 ja Onni 2 tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.
Hoivakoti Valolan 2 ryhmäkotia: Virkkula ja Helmi tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.
Hoivakoti Keinulassa vuokraamme asukkaalle asunnon, johon annamme hänelle omaan kotiinsa kotihoidon palveluita. 

Palvelut räätälöidään vastaamaan asukkaan tarpeita ja niistä sovitaan yksilöllisesti hoito- ja palvelusuunnitelmassa. Toiminnan lähtökohtana on asukkaan omatoimisuuden tukeminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen. Asukkaiden toimintakyvyn ylläpitämisestä huolehtii myös Hoivian oma fysioterapeutti, joka pitää asukkaille muun muassa ryhmäliikuntatunteja ja erilaisia jumppia. Hänen työhuoneessa on pieni kuntosali, jota asukkaat käyttävät ahkerasti.

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on käytössään avarat huoneet ja viihtyisät yhteistilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta. Omat huoneet tarjoavat rauhaa ja lepoa, yhteistiloissa vietetään juhlia ja seurustellaan. Vehreällä piha-alueella puolestaan ulkoillaan ympäri vuoden.

Hoivapalvelukeskus Hoivian tilat sijaitsevat Myllymäen viihtyisällä alueella noin kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Kulkeminen Hämeenlinnan torilta Hoiviaan käy kätevästi niin kävellen, autolla kuin linja-autollakin. Kauppakeskus Goodman ja alueen muut kattavat palvelut löytyvät helposti noin 700m päästä Hoiviasta.  

Kiinnostuitko? Tule tutustumaan toimintaamme ja varaa oma esittelyaika soittamalla tai sähköpostitse!

Lounasravintola Ludvig

Lounasravintola Ludvigissa valmistetaan ikäihmisten mieltymysten mukaista ruokia, huomioiden ravitsemussuositukset sekä muut tarvittavat erikoisruokavaliot Ruoan monipuolisuudella on suuri merkitys ikäihmisen hyvinvoinnille ja arjen askareissa jaksamiselle. Juhlapyhät ja erilaiset teemat tuovat vaihtelua arkiruokaan.

Ludvig on auki seuraavasti: aamupala klo 8.30 - 10.00 ja lounas klo 11.00 -13.00. Tervetuloa herkuttelemaan!