Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Kolmisointu sijaitsee Haminassa Saviniemen kaupunginosassa rauhallisessa ympäristössä. Kolmisoinnun ikääntyneiden hoivayksiköt Hoivapuisto ja Hoivaranta ovat vuosina 2011 ja 2012 valmistuneita ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköitä. Molemmissa on kaksi 12–14 asukkaan pienryhmäkotia. Hoivarannassa toimivat ryhmäkodit Satumaa ja Metsäkukka, joissa on yhteensä 26 asukaspaikkaa. Hoivapuiston Punaruusu- ja Niittykukka- ryhmäkodeissa on yhteensä 25 asukaspaikkaa. Osaksi Esperi-konsernia Kolmisointu on liittynyt vuonna 2012.

Turvallinen arki

Hoivakoti Kolmisointu mahdollistaa virikkeellisen ja jokaisen asukkaan yksilöllisen toimintakyvyn huomioivan elämän turvallisessa, toimivassa ja visuaalisesti viehättävässä ympäristössä. Kolmisoinnussa työskentelee monitaitoisia, motivoituneita ja sitoutuneita ammattilaisia. Asukkaiden arjen sujuvuutta tukevat sairaanhoitajien ja lähihoitajien lisäksi emännät.

Toiminta perustuu kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan mukaan arjen puuhasteluun, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Jokainen asukas huomioidaan yksilönä, joka tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa, turvaa ja mukavaa tekemistä. Asukkaita rohkaistaan omatoimisuuteen ja ohjataan käyttämään omia voimavaroja mahdollisuuksien mukaan.

Viihtyisä koti

Kolmisoinnun tilat ovat valoisat ja väritykseltään raikkaat. Tilavien huoneiden lisäksi asukkailla on käytössään yhteiset tilat ja piha-alue. Yhteisissä olohuoneissa vietetään aikaa leppoisasti jutellen, erilaisissa harrastustuokioissa tai TV:tä katsellen. Keittiön pöydän ääressä ruokaillaan yhdessä ja usein muistellaan menneitä. Kolmisoinnun emännät valmistavat päivittäiset herkulliset ja monipuoliset ateriat omassa keittiössä.

Kun elämästä lähdön aika lähenee, Kolmisoinnun hoivaympäristö mahdollistaa saattohoidon.

Asukkaaksi voi tulla kunnan ostopalveluasiakkaana, palvelusetelillä tai itse maksaen.