Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Keväällä 2018 avattu, 40-paikkainen Esperi Hoivakoti Hopeapaju sijaitsee Ortonin perinteikkään päärakennuksen uusituissa tiloissa Helsingin Ruskeasuolla. Hoivakoti tarjoaa laadukasta ja lämminhenkistä ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille rakennuksen 4. ja 5. kerroksessa.

Turvallinen ja toiminnallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö ympäri vuorokauden. Tarjoamme asukkaille toimintatuokioita, yhdessäoloa ja harrastustoimintaa, joka piristää mieltä ja ylläpitää toimintakykyä sekä terveyttä. Mielenkiintoiset vierailijat, musiikkiesitykset, tuolijumppahetket ja yhteiset juhlat tuovat iloa niin asukkaiden kuin hoitajienkin arkeen. 

Viihtyisä ympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Oman huoneen asukas voi sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroillaan. Kodin läheisyydestä löytyy kaunista luontoa ja ulkoilumaastoja sekä palveluita. Samassa talossa on muun muassa kahvila ja ravintola, kuntosaleja sekä uima-allas. Hopeapajuun on helppo tulla, aivan kodin läheisyydestä kulkee bussi numero 23. Kävelymatkan päässä Mannerheimintiellä pysähtyy useita muita busseja ja raitiovaunu numero 10.