Esperi Hoivakoti Hopeapaju, Helsinki

25.5.2020

Ohjeet omaisten vierailuun tehostetun palveluasumisen yksiköissä 20.5.2020 alkaen

Hyvät palveluntuottajat.

Ohessa ohjeet omaisten vierailuun tehostetun palveluasumisen yksiköissä 20.5.2020 alkaen

· Tästä päivästä alkaen (20.5.) omaiset voivat tavata palvelutalossa tai seniorikeskuksessa asuvia omaisiaan ulkona. Tapaaminen on sovittava etukäteen, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä.

· Omaisten pitää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko tapaamisen ajan. Omaiset saavat suojuksen toimipisteestä ja hoitajat opastavat suojuksen käytössä.

· Tapaaminen voi kestää 15-30 min. Tapaamiselle voi tulla vain terveenä.

· Asukas voi tavata ulkona vierailijoita kerran päivässä, yksi vieras kerrallaan.

· Tapaamisen aikana pitää huolehtia turvaväleistä.

·Jos ulkoilu ei onnistu, tapaamiset lasiseinän takaa ja esim. videopuhelut ovat edelleen mahdollisia.
Äitienpäivä
10.5.2020

Äitienpäivä

Hopeapajussa on vietetty äitienpäivää poikkeusoloissa, kun omaisten vierailuja on jouduttu edelleen rajoittamaan. Omaiset ovat kuitenkin olleet aktiivisia pitämään yhteyttä puhelimitse ja kuvapuheluiden välityksellä. Lähetimme myös omaisille äitienpäivänä valokuvia asukkaistamme äitienpäivän vietossa.
Sosionomi ja asukas
23.3.2020

Henkistä läheisyyttä

Poikkeusoloista huolimatta arkemme jatkuu mahdollisimman normaalina täällä Esperi Hoivakoti Hopeapajussa. Tällä viikolla aktiviteetti oli: Muistipelejä, runojen lukeminen, tuoli jumppa, käsien hoito ja kynsien lakkaaminen, ulkoilu, palapelit, lehtien lukeminen, koira terapia ja laitettiin rairuohon siemenet ennen pääasiasta. Yhteydenpitoon läheisten kanssa ylläpidetty puhelimitse. Meidän yksikössä ei koronan oireita ole.

Meillä ovat aallottanet uusia työntekijöitä Hoivaonnesta 1 Lähihoitaja 1 Sosionomi ja 1 Geronomi Esperin päivätoiminnasta mikä on suljettu toistaiseksi. Arkisin sosionomi tekee virikettä ja ulkoilua asukkaille.