Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Pakaasi tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 44 ikääntyneelle, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikkina vuorokaudenaikoina. Hoivakoti sijaitsee kattavien kulkuyhteyksien ja palveluiden varrella Helsingin Alppikylän viihtyisällä asuinalueella.

Turvallinen arki

Ammattitaitoinen henkilöstö pitää huolen asukkaiden hyvinvoinnista ympärivuorokautisesti. Hoivakodissa toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella, joiden avulla pyritään säilyttämään asukkaan jäljellä olevat voimavarat ja toimintakyky mahdollisimman pitkään. Hoivakodissa järjestetään virike- ja harrastustoimintaa, ulkoillaan, vietetään juhlia ja tehdään yhdessä arjen askareita. Asukkaat voivat osallistuvat kaikkeen toimintaan omien voimavarojensa puitteissa. 

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma, esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Sisustusratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen. Asukkaiden käytössä on myös yksikön viihtyisä piha-alue sekä parvekkeet.

Asuinalueena Alppikylä on rauhallinen ja viihtyisä. Alppikylään on haettu tunnelmaa Keski-Euroopan kaupunkipientalojen rivistöistä. Kauniit ja värikkäät townhouse-tyylisiä taloja voi ihastella niin asukkaiden ikkunoista kuin yhteisiltä parvekkeilta. Hoivakodin läheltä löytyvät hyvät ulkoilureitit ja bussit kulkevat kätevästi Pakaasin läheisyydestä. 

Pääset tutustumaan Pakaasin tiloihin kätevästi virtuaaliesittelyiden muodossa:
Tutustu tästä ensimmäisen kerroksen tehostetun palveluasumisen asukashuoneisiin.
Tutustu tästä kolmannen kerroksen asukashuoneisiin sekä yhteistiloihin.