Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Untuva tarjoaa korkeatasoista asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa viihtyisässä ympäristössä merellisessä Lauttasaaressa. Untuva on turvallinen ja lämminhenkinen koti 26:lle fyysisesti ja psyykkisesti toimintarajoitteisille ikääntyneille, jotka tarvitsevat apua ja tukea ympäri vuorokauden. Hoivakoti on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien.

Lämminhenkinen arki

Kuntouttava hoito on hoivakoti Untuvan kaikkien työntekijöiden toteuttamaa toimintakykyä ylläpitävää ja parantavaa toimintaa. Osallistava toiminta ja työskentelytavat perustuvat asukkaan omatoimisuuden tukemiseen. Työssä pyritään kiireettömyyteen ja asukkaat huomioidaan yksilöinä.

Päivittäisistä toiminnoista asukkaat suoriutuvat itsenäisesti tai hoitajan avustamana niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Fyysistä ja henkistä hyvinvointia pidetään yllä monimuotoisella harrastus- ja kuntoutustoiminnalla. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka ensisijaisesti vastaa asukkaan henkilökohtaisista asioista. Tämä takaa hoidon jatkuvuuden ja luo mahdollisuuden luottamukselliseen ja läheiseen vuorovaikutussuhteeseen.

Viihtyisä ympäristö

Merenranta on lyhyen kävelymatkan päässä ja Lauttasaaren ulkoilumahdollisuudet avautuvat ulko-ovelta. Hoivakoti Untuvassa ja piha-alueella on esteetöntä liikkua asukkaiden turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Asukkaiden viihtyvyys on keskeinen osa kodinomaista asumista, joten jokainen voi sisustaa oman huoneensa tutuilla huonekaluilla ja esineillä. Huoneissa on omat pesutilat. Yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat ovat avarat ja valoisat, niiden kalusteet ja sisustus on suunniteltu turvallisiksi ja tukemaan asukkaiden omatoimisuutta. Lisäksi hoivakodissa on asukkaiden käytössä turvallinen ja esteetön sauna, jota hyödynnetään usein rentouttaviin tuokioihin. Runsaat värit ja viherkasvit tuovat yhteistiloihin kodikkuutta. Turvallisuutta asumiseen tuo asukkaille huoneiden hälytysjärjestelmä, jolla saa hetkessä yhteyden hoitajaan.

Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse omakustanteisesti.