Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Untuva, Helsinki

10

helmikuu

2023

Myös sinut on kutsuttu Esperin ”On ilo kohdata sinut” -valokuvanäyttelyyn

Helsingin Rautatieasemalla tammikuussa avautunut koskettava valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa Kauppakeskus Valkeassa 17. - 24.2. ja tämä jälkeen lähihoitajia kouluttavassa OSAOssa 17.3.2023 saakka.
On ilo kohdata sinut

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa Esperin 18 hoitajaa kertoo 18 omanlaistansa arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. 

Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää. Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus.

Helsingissä näyttely sai upean vastaanoton. Ala ja suuri yleisö ovat selkeästi kaivanneet uutta sävyä sotealan alati jatkuvaan negatiiviseen keskusteluun. Yhteishaku ammatillisiin oppilaitoksiin on käynnissä samaan aikaan kun näyttelymme on esillä OSAO:n ja OAMK:n kampuksella. Toivomme näyttelymme koskettavien tarinoiden lisäävän motivaatiota hakeutua alalle.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Untuva, Helsinki

kevät
11.5.2023

Kevään seurantaa

Untuvassa elettiin hetki taas poikkeusaikaa kun yksikössä oli koronaa. Nyt olemme palanneet normaaliin arkeen ja yksikössä voi huoletta vierailla.

Kevät on tehnyt nopeasti tuloaan ja luonnon muuttumista on seurattu. Nyt tällä viikolla olemme jo ulkoilleet pihalla ahkerasti lämpötilan näyttäessä tänäänkin 17 astetta.
teekkarit
14.4.2023

Teekkareiden tervehdys

Teekkarit toivat meille perinteisen kevättervehdyksen laulujen muodossa. Osa lauluista olikin tuttuja meidän muutamalle vanhalle teekkareille.
Redi
2.3.2023

Koiravieraita

Untuvassa käy paljon koiravieraita, lähes joka viikko joku käy täällä rapsuteltavana.
Lampaat
17.2.2023

Eläinvieraita

Eilen saimme vieraaksi hieman epätavallisempia eläinvieraita. Kylässä kävi 2 lammasta, Iida-Maija ja Helga-Unelma sekä kukko Piipari.