Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Untuva, Helsinki

10

helmikuu

2023

Myös sinut on kutsuttu Esperin ”On ilo kohdata sinut” -valokuvanäyttelyyn

Helsingin Rautatieasemalla tammikuussa avautunut koskettava valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa Kauppakeskus Valkeassa 17. - 24.2. ja tämä jälkeen lähihoitajia kouluttavassa OSAOssa 17.3.2023 saakka.
On ilo kohdata sinut

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa Esperin 18 hoitajaa kertoo 18 omanlaistansa arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. 

Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää. Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus.

Helsingissä näyttely sai upean vastaanoton. Ala ja suuri yleisö ovat selkeästi kaivanneet uutta sävyä sotealan alati jatkuvaan negatiiviseen keskusteluun. Yhteishaku ammatillisiin oppilaitoksiin on käynnissä samaan aikaan kun näyttelymme on esillä OSAO:n ja OAMK:n kampuksella. Toivomme näyttelymme koskettavien tarinoiden lisäävän motivaatiota hakeutua alalle.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Untuva, Helsinki

Isänpäivä
13.11.2023

Isänpäivä

Isänpäivää vietettiin kakkukahvien merkeissä. Lisäksi harmonikkataiteilija Taneli Kleemola esiintyi isänpäiväkonsertissa Untuvan väelle.
Ranta
29.9.2023

Vie vanhus ulos -kampanja

Vuonna 2023 Vie vanhus ulos -kampanjan teemana on Voimaa ulkoilusta. Mekin olemme ulkoilleet ahkerasti Untuvassa kampanjaviikkojen aikana omalla pihalla ja retkiä tehden lähiympäristöön. Ulkoilu on monelle tärkeää ja tarkoituksenamme on, että asukas pääsisi ulkoilemaan aina niin halutessaan.
Rollo
7.9.2023

Teatteriesitys Kotia kohti

Loppukesästä saimme vieraaksemme Teatteri Rollon ja heidän esityksen Kotia Kohti. Esityksessä sisarukset Vuokko ja Veikko joutuvat hylkäämään huonokuntoisen lapsuudenkotinsa ja lähtevät etsimään uutta kotia. Haussa on kaksi yhden hengen huonetta vanhusten palvelutalosta. Tehtävä ei ole helppo, sillä molemmilla sisaruksilla on omat tapansa. Veikko, entinen pelimanni herää usein öisin laulamaan ja soittamaan mutta saako asumispalvelukeskuksessa soittaa öisin? Vuokko, entinen opettaja on tarkan järjestyksen ihminen. Asioiden ja esineiden tulee olla Vuokon haluamassa järjestyksessä tai muuten joku - yleensä Veikko- saa kuulla kunniansa. ”
kakku
18.8.2023

Untuvan Elojuhlat

Untuvassa vietettiin yhteisiä Elojuhlia tällä viikolla. Paikalle oli kutsuttu asukkaat läheisineen ja nautimme musiikista, grilliherkuista ja mansikkakakusta puutarhassa. Pieni sadekuuro ajoi meidät kesken juhlien sisälle, mutta se ei tunnelmaa haitannut.
Grillausta
1.6.2023

Kesä on tullut

Kesä on virallisesti alkanut, vaikka säät eivät vielä niin suosikaan meitä. Olemme silti ulkoilleet pihalla aina säiden salliessa ja grillikausikin aloitettiin edellisellä viikolla.
kevät
11.5.2023

Kevään seurantaa

Untuvassa elettiin hetki taas poikkeusaikaa kun yksikössä oli koronaa. Nyt olemme palanneet normaaliin arkeen ja yksikössä voi huoletta vierailla.

Kevät on tehnyt nopeasti tuloaan ja luonnon muuttumista on seurattu. Nyt tällä viikolla olemme jo ulkoilleet pihalla ahkerasti lämpötilan näyttäessä tänäänkin 17 astetta.