Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Vanhalinna on ikäihmisten hoivakoti Helsingin Itäkeskuksessa. Hoivakodissa on 30 asukaspaikkaa kahdessa ryhmäkodissa. Hoivakoti on ollut toiminnassa vuodesta 2012 lähtien.

Hoivakoti Vanhalinna tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille. Asukkaat ovat pääsääntöisesti muistisairaita, myös muulla diagnooseilla voi tulla, jos ei enää pärjää kotona.

Lämminhenkinen arki

Vanhalinnassa arvostetaan ja kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä sekä tuetaan heidän omaa toimintakykyä arjen askareissa. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista harrastustoimintaa. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n omistama uudisrakennus tarjoaa hoivakodille uudet tilat. Toisessa kerroksessa toimiva hoivakoti sijaitsee viihtyisän sisäpihan tasolla. Sisäpihat ovat aidatut ja niihin on esteetön kulku oleskelutiloista. Kaikki tilat ovat esteettömät, joissa on helppo kulkea myös pyörätuolilla tai rollaattorilla. Asukkailla on käytössä omat valoisat, asukkaiden omilla huonekaluilla kalustetut huoneet. Omien huoneiden lisäksi asukkailla on käytössään viihtyisät yhteistilat seurustelua, harrastustoimintaa ja ruokailua varten. Käytössä on turvalliset saunatilat, jotka mahdollistavat jokaviikkoisen löylyttelyn ja rentoutumisen hetken.

Itäkeskuksen tuntumassa sijaitsevassa Vanhalinnassa kaikki palvelut ovat lähietäisyydellä. Vanhalinna sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, omaisten on helppo tulla vierailemaan vaikka metrolla tai omalla autolla ja parkkipaikkoja on helppo löytää. Samassa porraskäytävässä sijaitsee yksityinen lääkäriasema. Lisäksi samassa talossa ja pihapiirissä on senioriasuntoja.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.