On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttelymme kiertää ympäri Suomea ❤️

Esperi Hoivapalvelukeskus Tilkka, Helsinki

Hoivakoti Tilkan vappukoristeet piristivät.

Kokemuksia

Työyhteisössäni parasta on yhteen hiileen puhaltaminen, avoimuus, yhteiset käytänteet, kaikesta puhutaan ja töitä tehdään asukas edellä. Päiväni ovat hyvin erilaisia ja rikastuttavia sisältäen naurua, vitsejä, erilaisia pelejä ja mukavia jutusteluja. Onnistumisen iloa minulle tuottaa asukkaiden kanssa oleminen ja tekeminen sekä kuntoutuksen saavuttaminen ja tietysti vieno hymy asukkaan kasvoilla.
Jenni, tiiminvetäjä
Helsinki
Hoivakotia kuvaa hyvin sanat rauhallinen ja turvallinen ympäristö. Henkilöstö on ystävällistä, ammattitaitoista ja osaavaa. Henkilöstön monikulttuurisuus näkyy rikkautena; siinä missä sanat eivät riitä/ toimi, asenne hoivatyöhön ja empaattisuus auttavat. Käsityksemme omaisemme hoidosta on se, että hän saa hyvää hoivaa (pesut, ruokailut, päivälevot hoituvat ja vaatteet ovat puhtaat). Asiakkaita kohdellaan yksilöinä, välillä hiuksissa on papiljotit, hienot kampaukset ja kynnet on lakattu.

Omaisemme on rauhallinen ja tyytyväinen oloonsa. Selvästi hän kokee olonsa turvalliseksi. Hän ei ole ahdistunut eikä hän kaipaa muualle. Ja hän menee mielellään hoivakotiin takaisin, kun olemme korona-aikana tavanneet ulkona. Omaiseni oli melkein viisi vuotta samalla osastolla ja alusta lähtien sain kuulla, miten häntä huomioidaan yksilönä. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi - näin hänen omin sanoin. Hän oli aina siisti kuten huonekin, peseytymiset ja vaatehuolto hoituivat säännöllisesti - sen saatoin itse todeta viikoittaisilla käynneilläni.

Korona-aikana ei tapaaminen onnistunut (omaiseni oli jo silloin vuodepotilaana), jolloin sain viestejä ja soittoja, että kaikki on hyvin. Saattohoidon alkaessa heinäkuussa myös minua tuettiin kaikin tavoin ja loppuun asti hän sai kokea huolenpitoa ja arvokasta kohtelua tuttujen hoitajien hoidossa. Muistisairaus on aina myös meidän omaisten elämässä hämmentävä asia, läheinen voi muuttua täysin toiseksi eikä yhteistä kieltä löydy. Silloin korostuu rauhallinen ja kunnioittava huolenpito. Tätä kaikkea omaiseni sai osastolla ja koki sen omaksi kodikseen.

Esperi tekee ja on tehnyt paljon hoivakotien kehittämiseksi. Myös omaisten mielipiteitä kuullaan. Kehittämistä löytyy aina mutta mikä tärkeintä, omaisten näkökulmasta asiat ovat hyvin. Toivomme Esperin henkilöstölle jaksamista ja haluamme kiittää, että he ovat mahdollistaneet läheisillemme välittävän ja turvallisen paikan asua.
Leila Pohjolainen, Marjut Törhönen Paananen, Jouko Sipilä
asukkaan läheiset