Esittely

Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Palveluseteli käy!

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Päivätoimintakeskus Myötätuuli tarjoaa päivätoimintaa kotona asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa arjen hetkiin. Päivätoiminta on myös tuki ikäihmisen omaishoitoperheen jaksamiseen ja virkistäytymiseen.

Päivätoimintamme on aktiivista ja osallistuvaa toimintakykyä ylläpitävää toimintaa, jossa meillä on tukena yksilöllinen suunnitelma, toimintakykymittarit ja palautteet. Päivätoimintaa järjestämme Vuosaaren Aurinkolahdessa.

Asiakkaaksi pääsee kunnan sosiaalityön tekemän palvelutarpeen arvioinnin myötä, ja meille käy myös päivätoiminnan palveluseteli, maksusitoumus tai voit itse maksaa osallistumisen. Myötätuulen sopimuskumppaneita ovat Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki. Jos haluat, voimme sopia tutustumiskäynnin ennen päätöstäsi. Soita ja kysy lisää!

Viikon paras päivä

Päivätoimintaamme tullaan mielellään ja sieltä lähdetään hyvällä mielellä. Sen haluamme tarjota sinulle. Päivätoiminnassamme saat tavata muita ihmisiä ja ohjelma rakennetaan sinun ja ryhmän toiveiden, toimintakykyjen ja tarpeiden mukaisesti.

Monipuolinen päiväohjelmamme tuo sinulle virkistystä ja kuntoutusta mukavassa porukassa ja turvallisessa ympäristössä. Seurustelu, ulkoilu, kevyt kuntoilu, aivojumppa, kädentaidot ja musiikki antavat lisää virtaa. Järjestämme myös pienimuotoisia vierailuja ja tapahtumia yhdessä alueen seurakunnan, päiväkotien ja koulujen kanssa. Päivän ruoka- ja kahvihetket ovat tärkeitä - eikä lepoakaan unohdeta. Järjestämme sinulle kuljetuksen aamulla kotoa päiväpaikkaan ja iltapäivällä takaisin.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Päivän kesto on noin 6,5-7 tuntia, kuljetus mukaan lukien. Päivätoimintapäivämme on avoinna klo 8-16.30 välillä. Päivään kuuluvat aamupala, maistuva ja ravitseva lounas sekä iltapäivällä kahvitarjoilu. Ammattitaitoinen ja innostava henkilökuntamme huolehtivat sinun tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana sekä toiminnoissa, joissa tarvitsevat tukea ja apua.

Voit tulla tutustumaan ennakkoon läheisesi kanssa ja sovimme säännöllisen käyntipäiväsi. Näin voimme varmistaa sinulle sopivan ryhmän.

Tervetuloa!