Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi tarjoaa asukkailleen ammattitaitoista, ympärivuorokautista asumispalvelua Joensuussa. Rantakylän Helmi on 65-paikkainen lämminhenkinen hoivakoti. Tarjoamme vakituisen asumisen ohella lyhytaikaista asumispalvelua esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen, kodin remontin tai omaishoidon loman ajaksi. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi syyskuussa 2017.

Rantakylän Helmen viereisellä tontilla sijaitsee Esperi Hoivakoti Helmikartano

Lämminhenkinen arki

Toiminnan lähtökohtana on yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja kuntouttava työote. Asukkaan omaa elämäntapaa arvostetaan ja tuetaan huomioimalla hänen toiveensa ja tarpeensa. Virikkeellinen toiminta on osa päivittäistä hoivatyötä. Asukkaille järjestetään kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa kunkin asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Kotimme arki on aktiivista; jokaiselle viikonpäivälle on suunniteltu viriketoimintaa ja viikon virikeohjelma on nähtävissä hoivakodin ilmoitustaululla. Lapsiryhmiä ja kuoroja käy esiintymässä hoivakodilla ja ilahduttamassa niin asukkaita kuin henkilökuntaakin. Lisäksi kaverikoirat ja seurakunnat vierailevat säännöllisesti. Talon fysioterapeutin ohjauksessa asukkailla on mahdollisuus käydä kuntosalilla ja osallistua hänen pitämiinsä tuolijumppiin viikoittain.

Viihtyisä koti

Kaikissa huoneissa on oma wc- ja suihkutila. Huoneista osa on kahden hengen huoneita, joissa voivat asua pariskunnat tai sisarukset tai jotka voivat olla lyhytaikaishoitokäytössä. Ryhmäkodeissa on yhteiset oleskelutilat. Lisäksi hoivakodissa on isot yhteiset ruokasalit sekä kaksi pyykkihuonetta, kaksi saunaa ja varastotiloja. Kaikki tilat sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Kesäaikaan turvallisella piha-alueella järjestetään vuoroviikoin makkaranpaistoa ja lettukestit.

Tilat on sisustettu vanhoilla huonekaluilla – juuri sellaisilla, joita meidän jokaisen mummolassa oli. Esineisiin liittyy paljon muistoja. Vanhan peilipiirongin näkeminen herättää muistoja elämän varrelta. Jokainen saa sisustaa oman kotinsa omilla rakkailla huonekaluilla.

Oma keittiö valmistaa ateriat viiden viikon kiertävän ruokalistan mukaisesti. Keittiö toteuttaa myös perinneruokaviikkoja ja valmistaa välillä toiveiden mukaisesti asukkaiden lempiruokia.

Meille asumaan?

Voisiko Hoivakotimme olla sinun tai läheisesi uusi koti? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvien yhteystietojen avulla niin löydämme yhdessä sopivan ratkaisun!