Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Pehtori tarjoaa ympärivuorokautista (ent. tehostettua) asumispalvelua ikääntyneille ja muistisairaille. Osaksi Esperiä hoivakoti liittyi tammikuussa 2024.

Pehtorin palveluihin kuuluu myös lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Lyhytaikainen hoitojakso kestää yleensä 3-7 vuorokautta kuukaudessa, ja asiakkaaksi voi hakeutua Keski-Suomen hyvinvointialueen kautta. Pehtorilla on käytössään yksi huone lyhytaikaiseen asumispalveluun, eli kyseinen huone ei ole tarkoitettu vakituiseen tai pitkäaikaiseen käyttöön saman henkilön toimesta.

Mielekäs arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Mielenkiintoiset vierailijat, musiikkiesitykset, tuolijumppahetket ja yhteiset juhlat tuovat iloa asukkaiden arkeen. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. 

Turvallinen koti

Hoivakoti Pehtori on valmistunut vuonna 2015. Se sijaitsee Kortepohjan Senja-seniorikorttelissa viihtyisien Laajavuoren ulkoilualueiden ja männikkömetsien läheisyydessä. Pehtorissa on 46 asuntoa (25-52 m²) viidessä kerroksessa. Jokaisessa kerroksessa on kodikas ruokailu- ja oleskelutila sekä parveke. Hoitotyötä kehitetään yhteisöllisen toimintatavan menetelmällä, jossa asukas on aktiivinen toimija.

Senja-seniorikorttelin esteettömältä piha-alueelta löytyy monipuolisia ikääntyneille suunnattuja ulkoliikuntalaitteita. Seniorikorttelissa yhdistyy vanhan ajan kyläyhteisön ja nykyaikaisen kaupunkiasumisen parhaat puolet. Pehtori sijaistee aivan seniorikorttelin sydämessä, joten korttelin asukkaiden toteuttamat yhteiset pihajuhlat näkyvät ja kuuluvat oman kodin ikkunasta, parvekkeelta ja niihin on myös itse mahdollista osallistua.