Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Kumpu tarjoaa asumispalveluita yhteensä 50 ikääntyneelle ja muistisairaalle Kaarinan Piikkiössä. Osaksi Esperi-konsernia hoivakoti liittyi joulukuussa 2023.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Suosituimmat aktiviteetit asukkaiden keskuudessa ovat mm. bingo, kuntosali, muistelupiiri, leivonta ja kauneudenhoito. Hoivakodissa käy myös ulkopuolisia vierailijoita kuten eläkkeensaajat, halikoira sekä laulajia ja musisoijia. 

Hoivakodilla käy fysioterapeutti kaksi kertaa viikossa. Jalkahoitaja ja kampaaja käyvät myös säännöllisin väliajoin. Kirjastopalvelut ovat käytössämme ja saamme asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti heille mieluista luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa kirjastokokoelman muodossa.

Sään ja asukkaan kuntoisuuden salliessa vietetään aikaa ulkona. Kesäaikaan voidaan halutessa myös ruokailla terassialueella. Järjestämissämme kausijuhlissa on tarkoituksena viettää yhteistä aikaa omaisten, asukkaiden ja henkilökunnan kesken vaihtaen kuulumisia ja nauttien pikkupurtavasta.

Viihtyisä ympäristö

Hoivakoti Kumpu sijaitsee Kaarinan Piikkiössä luonnon keskellä Toivonlinnantien varrella. Päätalo ja erillinen Peippola-rakennus muodostavat yhdessä Hoivakoti Kummun. Päätalossa on 28 asukashuonetta, yhteiset oleskelutilat, sauna, pienimuotoinen kuntosali, omaisten huone sekä keittiö, missä kaikki ateriat valmistetaan. Muistisairaille tarkoitetussa Peippola-talossa on 15 asukashuonetta, yhteiset oleskelutilat, kaksi jakelukeittiötä ja sauna.

Asukashuoneet ovat 19-29 m2 kokoisia saniteettitiloineen. Huoneissa on valmiina sähkötoimiset sängyt, yöpöydät ja valaisimet. Muun sisustuksen asukas voi halutessaan itse päättää saadakseen omannäköisen ja viihtyisän kodin.

Luonto on jatkuvasti läsnä, ja ympärillä olevan ulkoilualueen reitistöllä on mahdollisuus kulkea kävellen, pyörätuolilla tai sähköbussilla. Sähköbussi liikennöi omalla lähes 2,5 hehtaarin alueella kesäaikaan sovitusti, ja tarjoaa asukkaille uudenlaisen elämyksen ulkoiluun.

Luonto on lähellä
Hoivakodissamme luonto on jatkuvasti läsnä, ja ympärillä olevan ulkoilualueen reitistöllä on mahdollisuus kulkea kävellen, pyörätuolilla tai sähköbussilla.