Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Pikonlinna tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista ensisijaisesti ikäihmisille – turvallisen, lämminhenkisen ja kodinomaisen hoitopaikan silloin, kun asuminen ei enää onnistu omassa kodissa tai palveluasunnossa. Tilanteen mukaan Hoivakodissa on myös mahdollisuus intervallihoitojaksoihin ja ryhmäkotimuotoiseen palveluasumiseen.

Hoivakoti Pikonlinnassa on kolme ryhmäkotia. Hoivakoti aloitti toimintansa entiseen Pikonlinnan sairaalaan remontoiduissa avarissa tiloissa elokuussa 2009. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2012.

Lämminhenkinen arki

Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan ja tuetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen. Kodissa työskentelee virikeohjaaja, joka järjestää asukkaille ohjelmaa arkisin, esimerkiksi käsitöitä, muistelua, lehden lukua, tietokilpailuja, bingoa, päivätansseja ja grillijuhlia. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä koti

Pikonlinnan ympäristö on kauniissa puistomaisemissa järven vierellä, vehreän luonnon ympäröimänä. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen omilla tavaroilla. Lisäksi asukkaiden käytössä on kauniisti sisutetut yhteistilat, sauna ja idyllinen piha-alue. Hoivakodissa asuminen on kodinomaista ja viihtyisää.

Pikonlinnan alueelle tulee bussit suoraan pihaan asti Kangasalalta ja Tampereelta.

Moniammatillinen henkilökunta

Hoivakoti Pikonlinnassa asukkaista huolehtii koulutettu, moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitajia, monipuoliseen virikeohjaukseen perehtyneitä lähihoitajia, fysioterapeutti ja geriatrian erikoislääkäri. Henkilökunnan osaaminen mahdollistaa vaikeatakin muistihäiriötä sairastavan ja runsaasti apua tarvitsevan henkilön hoitamisen tarvittaessa loppuun asti omassa tutussa hoitopaikassaan.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.