Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Sylvianna on tuottanut ympärivuorokautista palveluasumista jo yli 15 vuoden ajan Kangasalan Pikonlinnassa. Esperi Hoivakoti Sylviannassa on kaksi ryhmäkotia, Järvilinna ja Puistolinna, joissa on yhteensä 35 asukaspaikkaa.

Tehostettu palveluasuminen on suunnattu vanhuksille tai muille erillisille asiakasryhmille, joilla on fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista toimintakyvyn alentumista niin paljon, etteivät he selviydy enää kotona asumisesta. Pääosin asukkaat ovat ikääntyneitä. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2014.

Turvallinen arki

Sylvianna tukee asukkaiden omatoimisuutta käyttämällä hoidossa kuntouttavaa ja osallistavaa työotetta. Hoivakodissa pyritään korostamaan ikäihmisten elämänlaadun merkitystä sekä vahvistamaan elämän merkityksellisyyden kokemuksia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia terveyden heikentyessä.

Sylviannan palveluasumisessa korostuu yksilöllinen hoito. Sylviannassa tehdään niitä asioita, joihin asiakas on tottunut. Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet selvitetään yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa ja laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelman. Sylviannassa ammattitaitoinen henkilöstö huolehtii asukkaiden perusturvasta: henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesta hoidosta, avusta, tuesta ja ohjauksesta. Henkilöstö koostuu sairaanhoitajista, lähihoitajista ja fysioterapeutista. Sylviannan hoitajat ovat tiimityöhön motivoituneita vanhustyön ammattilaisia.

Virikkeellinen toiminta on Sylviannassa osa arkista toimintaa. Yhteistä toimintaa kuten juhlia, syntymäpäiviä, musiikkitapahtumia, lukupiirejä ja ulkoilua järjestetään säännöllisesti ja luodaan asukkaille mielekäs arki. Kodissa työskentelee virikeohjaaja, joka järjestää asukkaille ohjelmaa arkisin, esimerkiksi käsitöitä, muistelua, lehden lukua, tietokilpailuja, bingoa, päivätansseja ja grillijuhlia.

Viihtyisä koti

Sylvianna sijaitsee rauhallisella ja vehreällä alueella Kangasalan Pikonlinnassa. Hoivakodin alueelle kulkee bussit suoraan pihaan asti Kangasalalta ja Tampereelta.

Sylviannassa asukkaille luodaan turvallinen ja kodinomainen asuinympäristö. Asukkailla on käytössään tilavat huoneet sekä viihtyisät yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat. Kauniilla piha-alueella ulkoillaan ja nautitaan päivistä. Henkilökohtaisen turvallisuuden varmistamiseksi Sylviannassa on myös käytössä turvahälyttimet. 

Asukkaaksi ovat kaikki tervetulleita joko palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai omakustanteisesti.